<p>Jan en Alice Leegstra uit Nunspeet hebben met het team van New Hope in Nairobi (Kenia) al heel wat mensen in de sloppenwijken van voedsel kunnen voorzien. (Foto New Hope)</p>

Jan en Alice Leegstra uit Nunspeet hebben met het team van New Hope in Nairobi (Kenia) al heel wat mensen in de sloppenwijken van voedsel kunnen voorzien. (Foto New Hope)

(Foto: New Hope)

Hulp nodig voor armen in sloppenwijken van Nairobi

  Nieuwsflits

Jan en Alice Leegstra uit Nunspeet zetten zich met hun stichting New Hope al jarenlang in voor de allerarmsten in de sloppenwijken van Nairobi in Kenia. Door de corona verslechtert de situatie snel. Het aantal besmettingen en slachtoffers groeit. De scholen zijn gesloten tot januari 2021. Door een sprinkhanenplaag is de oogst mislukt.

NUNSPEET - Veel dagarbeiders, die normaal al nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden met een dagloon van amper twee euro hebben door de lockdown geen werk en dus geen geld om hun gezin van voedsel te voorzien. Ook het mislukken van de oogst drijft de prijzen op en maakt het voor de armen extra moeilijk. Door alle spanningen is het drugsgebruik en huiselijk geweld toegenomen.

Leerlingen die een laptop of een smartphone hebben kunnen via de school uitleg krijgen. Maar de meeste kinderen hebben dat niet en zullen achterstand oplopen. Zolang de scholen dicht zijn worden de donaties voor schoolmaaltijden gebruikt voor noodhulp voor kinderen uit de armste gezinnen. New Hope zorgt voor voedselpakketten met de meest noodzakelijke benodigdheden voor een maand. Een pakket kost 27,50 euro. Wie helpt mee? Zie:

www.newhope-nairobi.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden