De heropeningshandeling bij de gerenoveerde Boaz-Jachinschool.
De heropeningshandeling bij de gerenoveerde Boaz-Jachinschool. (Foto: bestuur Boaz-Jachinschool)

Heropening gerenoveerde Boaz-Jachinschool in Elspeet

  Nieuwsflits

ELSPEET - Wethouder Van der Maas en enkele leerlingen hebben zaterdag 12 september de heropeningshandeling van de gerenoveerde Boaz-Jachinschool in Elspeet verricht.

Daarna konden de ouders van de leerlingen de resultaten van maanden verbouwen met eigen ogen aanschouwen. Via een vaste looproute was een rondgang door het hele gebouw gemaakt. Aan het eind kregen alle kinderen een bouwplaat van de vernieuwde school om thuis hun eigen schoolgebouw na te kunnen bouwen.

Vanaf de kerstvakantie tot aan de zomervakantie hebben de leerlingen van de Boaz-Jachinschool in tijdelijke huisvesting les gehad. Het schoolgebouw is in die periode grondig onder handen genomen om het weer aan de eisen te laten voldoen die het onderwijs stelt aan een goed gebouw. Omdat een deel van de school een rijksmonument is, was dit een uitdaging. Maar door een goede samenwerking tussen architect, aannemers en de school is het gelukt.

De school beschikt over een nieuwe klimaatinstallatie, een ruime centrale hal en veel ruimten waar in groepen samengewerkt kan worden. Door gebruik van veel glazen verbindingen is het een zeer transparant en open gebouw geworden. Frisse kleuren in het interieur, samen met bijzondere wandtekeningen maken dat het een prettige omgeving is geworden om te leren en te werken.

De Boaz-Jachinschool is de eerste in de rij van schoolgebouwen die de komende jaren vernieuwd gaan worden in de gemeente Nunspeet. Een flinke stap in de vernieuwing en verduurzaming van de onderwijshuisvesting in de gemeente Nunspeet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden