<p>Vrijwilliger Rob Breet en co&ouml;rdinator Jenet Brons-Bonestroo willen graag het WOC nog meer bekendheid geven.</p>

Vrijwilliger Rob Breet en coördinator Jenet Brons-Bonestroo willen graag het WOC nog meer bekendheid geven.

(Foto: Dick Baas)

Wijkontmoetingscentra blijven actief

  Nieuwsflits

Het driemaandelijks programmaboekje van de wijkontmoetingscentra Binnenhof en Veluwse Heuvel zal deze maand niet huis-aan-huis verspreid worden. Het is er wel: niet op papier, maar alleen via de website. Door de onzekerheid rond de coronacrisis moeten activiteiten snel aangepast kunnen worden als de actuele situatie daarom vraagt. Daarvoor is de website een prima middel.

NUNSPEET - Coördinator Jenet Brons-Bonestroo is duidelijk: "De beide wijkontmoetingscentra blijven open. De vaste activiteiten gaan door. Als het mogelijk is breiden we uit, maar het kan ook zijn dat we de inloop moeten beperken."

Informatie digitaal

Normaal gesproken zou in september een nieuw programmaboekje uitkomen met de activiteiten voor de maanden oktober, november en december. Dat komt er nu niet. De informatie gaat via de website www.wocnunspeet.nl. Rob Breet is de vrijwilliger die de website beheert. Hij krijgt de komende tijd aanmerkelijk meer werk. Want als de situatie rond coronabeperkingen wijzigt, zal hij onmiddellijk het programma moeten aanpassen. Rob Breet (ook vrijwilliger bij Humanitas) wil wel proberen het op een wat leuke manier te doen. Mogelijk toch in de vorm van een digitaal boekje, waarbij de bladzijden omgeslagen kunnen worden. Jenet Brons heeft de eerste digitale versie klaar. Die komt deze week op de website.

Inloop

Een van de kenmerken van een WOC is de mogelijkheid om binnen te lopen voor een kop koffie, een praatje en contact met anderen. Omdat WOC Binnenhof midden in de wijk ligt is de inloop groter dan op de Veluwse Heuvel. De een blijft langer dan de ander. Medewerkers en vrijwilligers dragen mondkapjes, voor de bezoekers hoeft dat niet. Op de anderhalve meter wordt toegezien.

Jenet Bonestroo wil graag meer mensen uit de wijken betrekken bij het WOC. Wie goede ideeën heeft is welkom. De bekendheid van een WOC kan best verbeterd worden, ook onder jongeren.

De open inloopmomenten in WOC Binnenhof zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur, op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur en op zondag van 14.00 tot 16.30 uur. De open inloopmomenten in WOC Veluwse Heuvel zijn dinsdagavond van 19.00 tot 21.30 uur, op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en vrijdagmorgen van 10.00 uur tot 11.30 uur.

Openingstijden Binnenhof en Veluwse Heuvel

Meer gebruik maken van de WOC's moet mogelijk zijn

Dick Baas

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden