<p>Jelmer Meinema, Frederik Westerbroek en Martijn van Koeveringen zijn leden van het bestuur van de SGP-Jongeren.</p>

Jelmer Meinema, Frederik Westerbroek en Martijn van Koeveringen zijn leden van het bestuur van de SGP-Jongeren.

(Foto: Dick Baas)

SGP-jongeren gaan activiteiten starten

  Nieuwsflits

De SGP-Jongeren in Nunspeet en Elspeet zijn na enkele jaren van inactiviteit weer helemaal terug. Een nieuw bestuur wil weer politieke avonden gaan organiseren om op die manier jongeren aan te spreken om zich bezig te houden met lokale en landelijk politiek. Maar de coronamaatregelen belemmeren dit enthousiasme wel.

NUNSPEET - Om even terug te blikken, maar vooral om vooruit te kijken is er een gesprek met een drietal leden van het nieuwe bestuur op een vrijdagavond op het terras van restaurant Banka op de Markt in Nunspeet. Achter koffie en frisdrank voorzitter Martijn van Koeveringen uit Elspeet (17 jaar, examenjaar VWO op de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn), Frederik Westerbroek uit Nunspeet (17 jaar, havo gedaan en nu even werkzaam op een bedrijf in Elspeet) en Jelmer Meinema uit Nunspeet (18 jaar en volgt de PABO De Driestar in Gouda).

Nieuw bestuur

Zo'n twee jaar geleden waren de jongeren in Nunspeet en Elspeet nog heel actief en hadden drukbezochte bijenkomsten. De jongeren maakten naam door bij de verkiezingen voor de gemeenteraad in 2018 een lijsttrekkersdebat te houden met alle in de gemeenteraad vertegenwoordigde politieke partijen. Er werden 'borrels' en andere avonden gehouden om zoveel mogelijk jongeren te betrekken bij de politiek.

Maar door allerlei oorzaken haakten bestuursleden af en volgde een periode waarin de SGP-jongeren niet actief waren. Het tij is gekeerd en een nieuw bestuur van zeven leden uit Elspeet en Nunspeet pakt de draad weer op. Het zijn beslist niet alleen mannen (zoals het beeld van de SGP nog vaak is), maar ook twee Elspeetse vrouwen maken deel uit van het bestuur.

Plannen

De doelstellingen blijven hetzelfde: politieke avonden houden en proberen alle jongeren (niet alleen van SGP-huize) bij de politiek te betrekken. De verkiezingen voor de Tweede Kamer volgend jaar en de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 komen er aan. Daarvoor moeten debatavonden komen.

Het nieuwe bestuur van de SGP-jongeren in de gemeente Nunspeet wil weer spraakmakende politieke bijeenkomsten gaan houden. Maar op dit moment vormen de coronabeperkingen een struikelblok. Er was een avond samen met de SGP-jongeren uit Apeldoorn in voorbereiding. Er moest nog een definitieve datum gezocht worden. Maar ze zien er nu maar voorlopig van af. Corona maakt het wel erg moeilijk. Hopelijk kunnen bij de komende verkiezingen wel activiteiten ontwikkeld worden. De moed blijft er in.

SGP-jongeren willen debatavonden organiseren

Jongeren SGP gaan de lokale politiek weer volgen

Dick Baas

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden