Geen concert, wel cd-opname en collecte


<p>Annemarie de Jong, The Pilgrims Voices en Instrumentaal ensemble Passione.</p>

Annemarie de Jong, The Pilgrims Voices en Instrumentaal ensemble Passione.

(Foto: JAN MOLL FOTOGRAFIE)

Geen concert, wel cd-opname en collecte

  Nieuwsflits

De organisatie Classic Night Concerten houdt deze week een deurcollecte in de gemeente Nunspeet ten behoeve van een kerst-cd voor de mantelzorgers die zijn aangesloten bij het Steunpunt Mantelzorg Nunspeet gevestigd in het Venster.

NUNSPEET - Het zevende Classic Night Concert op 21 november in de Dorpskerk is afgelast. Organisator Annemarie de Jong heeft daarop besloten een crowdfunding op te zetten.

Inkomsten

De Jong "Wij willen ervoor zorgen dat de 300 mantelzorgers die normaal een geheel verzorgde avond uit aangeboden krijgen om wat afstand te nemen van hun zorgtaken, niet met lege handen komen te staan. Maar ook dat de door corona al zwaar gedupeerde professionele instrumentalisten hun inkomsten niet mislopen. Ze is daarom op het crowdfundingsplatform 'Voor de Kunst' 'We zullen doorgaan' gestart.''

Repertoire

De bedoeling is het repertoire, dat anders zou zijn uitgevoerd tijdens het jaarlijkse Classic Night Concert, op cd op te nemen en als kerstçadeau aan te bieden aan 300 mantelzorgers uit Nunspeet een omgeving.

Professionals

Naast het twaalfkoppig Klassiek Vocaal Ensemble Annemarie & The Pilgrims Voices en de zestien professionele instrumentalisten van het instrumentaal ensemble 'Passione', zal Talentklas 2.0 (voorheen The Young Pilgrim) deelnemen aan deze cd-opname. Annemarie de Jong : '' Als we in een volledige locksdown terecht komen waardoor we niet kunnen opnemen op 21 november, zan gebeurt dat zodra de lockdown is opgeheven.''

Steun Provincie

Om dit initiatief te bekostigen is 11.000 euro nodig. De Jong: ''We zijn al aardig onderweg want inmiddels staat de teller op 2.600 euro. Als we 7.700 euro bij elkaar hebben vult de Provincie Gelderland de rest aan tot het totaalbedrag. We hoepen dat vele Nunspeters ons helpen het benodigde bedrag bijelkaar te krijgen en de mantelzorgers een muzikaal hart onder de riem te steken.

Wie de mantelzorg(ers) in Nunspeet e.o. een warm hart toe draagt en Classic Night Concerten wil helpen hun plan te realiseren, kan deze week geld doneren bij de collectant aan de deur, of doneren via:
www.voordekunst.nl/projecten/11046-we-zullen-doorgaan

Doneren en collecteren

Provincie Gelderland
vult vanaf
7.700 euro aan

door de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden