<p>De deelnemers van het werkbezoek.</p>

De deelnemers van het werkbezoek.

(Foto: Marc Konings)

Gemeentebelang op werkbezoek bij camping Samoza

  Nieuwsflits

VIERHOUTEN - De fractie van Gemeentebelang Nunspeet heeft een werkbezoek gebracht aan camping Samoza in Vierhouten. Er is onder andere van gedachten gewisseld over de plannen van de veiligheidsregio om de aanrijtijden bij een natuurbrand te verlengen en over de inspanningen die Samoza doet in het kader van duurzaamheid.

Onlangs heeft de veiligheidsregio haar plannen bekend gemaakt om de aanrijtijden bij natuurbranden te verlengen van 20 naar 30 minuten. Egbert Schiphorst vindt dit zorgwekkend: “Nu wij al een paar jaar erg droge zomers hebben gehad, zijn de zorgen voor een uit de hand lopende bosbrand groot. Dit natuurlijk voor de tot 5000 gasten op camping Samoza maar ook voor bewoners en de zorglocatie met kwetsbare bewoners die middenin onze bossen ligt”.

Corrie Jansen, fractielid van Gemeentebelang, heeft aangegeven dat Gemeentebelang deze zorgen deelt, dat deze onlangs ook uitgebreid in de commissie zijn besproken en zeker zullen worden neergelegd bij de verantwoordelijken binnen de veiligheidsregio.

Tijdens een rondleiding over de camping heeft Egbert uitleg gegeven over de biomassainstallatie. Deze brandt op gedroogd groen van de camping en jaarplaatsen. Egbert: “Wij steken breed in op duurzaam en circulair ondernemen. We hebben een eigen milieustraat, de biomassainstallatie waarvan de opgewekte warmte gebruikt wordt voor het zwembad, er wordt gebruik gemaakt van windenergie en er is voorlichting over de natuur in en om de camping. Ook zijn er mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij ons werkzaam”

Enige tijd geleden is de oude manege vervangen door een nieuwe accommodatie. Asbest is verantwoord afgevoerd en de ruiters kunnen nu in een overdekte bak en toch ook nog in de openlucht rijden. Ook kunnen gasten overnachten in een chalet of glampingtent en hun eigen paard meenemen om een bosrit te maken.

Corrie Jansen: “Ik ben niet verbaasd dat deze camping een goede waardering van hun gasten krijgt en een wachtlijst heeft. Gastvrijheid wordt gecombineerd met het goede voorbeeld hoe je als individuele ondernemer bij kunt dragen om de duurzaamheidsdoelstellingen te halen”.

Het contact met de gemeente is goed, mede omdat men steeds minder ruimte geeft voor permanente bewoning. Iets wat de gemeente ook voorstaat. Egbert: “Dat past ook niet bij onze visie. Samoza moet een echte camping blijven evenals de andere twee parken in Ommen en Brielle. Geen 5 sterren om de sterren maar een topcamping die onderscheidend is en wil blijven”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden