<p>SGP-fractievoorzitter Harm Jan Polinder: Windmolens zijn tot wel tien keer hoger dan de pijp van de melkfabriek. (Foto: SGP Nunspeet)</p>

SGP-fractievoorzitter Harm Jan Polinder: Windmolens zijn tot wel tien keer hoger dan de pijp van de melkfabriek. (Foto: SGP Nunspeet)

(Foto: SGP Nunspeet)

SGP Nunspeet wil geen windmolens op Veluwe

  Nieuwsflits

NUNSPEET - Vanuit de Regionale Energie Strategie is de gemeente Nunspeet verplicht een programma af te werken over het duurzaam opwekken van energie. Locaties van windmolens zijn daarbij een belangrijk aspect. De SGP-fractie is tegen het plaatsen van windmolens op de Veluwe.

Fractievoorzitter Harm Jan Polinder: "Het opwekken van duurzame energie vinden we belangrijk met het oog op duurzaamheid, maar wij zullen niet meewerken aan plannen om windmolens te plaatsen in onze natuur of dichtbij een bebouwde kom. Locaties zoals in Elspeet zijn voor ons onbespreekbaar. We moeten zuinig zijn op ons erfgoed en datgene wat onze gemeente zo mooi maakt: prachtige natuur.”
Volgens Polinder zijn er alternatieven. "Als er per se windmolens moeten komen dan willen we die uitsluitend langs de A28 hebben. De infrastructuur is daar aanwezig. Maar door Natura-2000 wetgeving is dat niet mogelijk. Vanuit de Natura-2000 wetgeving moeten we voor de volle 100% kunnen uitsluiten dat een bepaalde beschermde vogelsoort zich nooit tegen de wieken van een windmolen te pletter zal vliegen. En dat kunnen we niet, daarom dat we aan de A28 geen windmolens mogen plaatsen. Alternatieven die dan voorgesteld worden zijn locaties in buitengebied van Hulshorst of middenin de natuur in Elspeet. Daar werken we niet aan mee. We willen inzetten op zonne-energie. Niet op kostbare landbouwgrond, wel op daken. In onze gemeente is er nog veel onbenut dakoppervlak. We zien volop kansen om daar nog veel meer gebruik van te maken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden