Even bijpraten ... over het museum


<p>Museumdirecteur Erik Stotijn is blij met de nieuwe gesponsorde museumzuil van cortenstaal in de Stationslaan (Foto: Dick Baas)</p>

Museumdirecteur Erik Stotijn is blij met de nieuwe gesponsorde museumzuil van cortenstaal in de Stationslaan (Foto: Dick Baas)

(Foto: Dick Baas)

Even bijpraten ... over het museum

  Nieuwsflits

Herfstvakantie. Woensdag. 13.00 uur. De eerste bezoekers die gereserveerd hebben voor het eerste blok komen binnen. Mondkapjes op. De eerste shift tussen één en drie uur is volgeboekt.

NUNSPEET - Directeur Erik Stotijn is blij dat de Nederlandse musea, dus ook het Noord-Veluws Museum in Nunspeet onder de huidige omstandigheden open kunnen blijven. Het gaat dan om 30 bezoekers die gelijktijdig aanwezig mogen zijn. Wat de ruimte betreft zouden het er 50 kunnen zijn. Maar om verwarring te voorkomen wordt het aantal van 30 aangehouden.

In een goed samenspel tussen de gastvrouwen en -heren en de kassa wordt er steeds geteld en de aantallen in de gaten gehouden. Zo nu en dan komen er bezoekers die zich niet aangemeld hebben, maar dat aantal is gering.

Minder bezoek

In de eerste weken dat het museum weer open mocht zijn waren er zo'n 350 tot 400 bezoekers per week. Na de aanscherping van de maatregelen is dat aantal weer teruggelopen naar 250 tot 300 bezoekers per week. Met de beperkte openstelling van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur en het feit dat het museum drie maanden dicht is geweest verwacht Erik Stotijn dat in 2020 het bezoekersaantal met 60 procent zal teruglopen, vergeleken met het voorgaande jaar. Daarom hoopt de directeur ook op 'beter tijden', want anders kan het consequenties hebben voor de exploitatie van het museum.

Jaap Hiddink

De indringende expositie 'Vermoorde Kunst' loopt nog tot en met 29 november. Dan volgt vanaf 5 december de tentoonstelling 'Jaap Hiddink - Thuis in Nunspeet'. De oproep aan particulieren om schilderijen die in de huiskamer hangen een poosje in het museum te laten zien was succesvol. Er is mooi werk aangemeld, waaruit conservator Margot Jongedijk een keuze kan maken. De lokale bruiklenen zullen dus een belangrijk deel uitmaken van de tentoonstelling. De expositie gaat vergezeld van een monografie over Jaap Hiddink van de hand van Adriana de Ridder. Deze is te zien tot en met 28 maart.

Vrije Academie

De gecertificeerden van de Vrije Academie krijgen vanaf zaterdag 31 oktober hun expositie in de Fré Drostzaal (voorheen Rabozaal) van het museum. Een expositie die de samenwerking tussen de Vrije Academie en het museum symboliseert.

Bij de ingang van het museum staat een nieuwe museumzuil, gemaakt van cortenstaal en gesponsord door het Van den Broek Lohmanfonds Nunspeet. Zo is het museum goed zichtbaar. De website is vernieuwd. Na vijf jaar werd het tijd voor aanpassingen. Vrijwilliger Tjaard Heikens heeft de website wat betreft vormgeving wat strakker gemaakt, maar is niet aan sfeer en uitstraling ingeboet. Alle informatie over het museum staat op:

noord-veluws-museum.nl

Dick Baas

Museumwinkel vrij toegankelijk voor Kerstinkopen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden