Schilderijen geschonken aan ziekenhuis St Jansdal


<p>De schilderijen zijn in ontvangst genomen door Janny Hardeman (2de v. r.) en Colinda van Driesten (2de v.l.), namens de kunstcommissie en door Nanda Pongers (r.), teamleider IC. Links Hennie Poetsma-Bruinsma.</p>

De schilderijen zijn in ontvangst genomen door Janny Hardeman (2de v. r.) en Colinda van Driesten (2de v.l.), namens de kunstcommissie en door Nanda Pongers (r.), teamleider IC. Links Hennie Poetsma-Bruinsma.

(Foto: )

Schilderijen geschonken aan ziekenhuis St Jansdal

  Nieuwsflits

Kunstenaars Chalak Osman en Hennie Poetsma-Bruinsma, hebben een kunstwerk geschonken aan St Jansdal. Daarmee willen zij de zorgverleners een hart onder de riem steken.

NUNSPEET - "Nu de druk op de zorg opnieuw in rap tempo toeneemt en de zorgverleners weer geconfronteerd worden met een bovenmenselijke opgave, wil ik graag iets voor jullie doen. Daarom doneer ik een tweeluik,” vertelt Hennie Poetsma-Bruinsma. Op de twee doeken, die samen een geheel vormen, is een beekje te zien in het bos. De blaadjes liggen nog op de grond, de nieuwe verschijnen al aan de bomen. "Dit schilderij heeft mij altijd rust en een anker geboden. Ik hoop dat het voor jullie ook die functie kan hebben en nare beelden even van het netvlies kan verdrijven.”
Chalak Osman begon al tijdens de eerste coronagolf in maart-april begon hij na te denken over het belang van expressie van de ogen, nu zorgverleners een mondneusmasker dragen. "De ogen spelen nu nog meer dan gewoonlijk een belangrijke rol in de communicatie. Als gebaar om de zorgverleners te ondersteunen, doe ik graag iets extra's voor hen.” Daarom is hij in april begonnen met het schilderij van een zorgverlener met een mondneusmasker. De blauwe ogen van de vrouw heeft hij laten spreken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden