Gedeeltelijke onbemande openstelling bibliotheek


<p>Als het personeel al naar huis is, kunnen bibliotheekleden nog vier uur boeken afhalen.</p>

Als het personeel al naar huis is, kunnen bibliotheekleden nog vier uur boeken afhalen.

(Foto: Rob Voss)

Gedeeltelijke onbemande openstelling bibliotheek

  Nieuwsflits

De bibliotheek in Putten wordt toegankelijk voor bezoekers op een aantal uren dat er geen personeel rondloopt. op dinsdag 27 oktober vond de officiële opening ervan plaats. Het concept is afkomstig uit Scandinavië, zo laat de directie van de Bibliotheek Noordwest-Veluwe weten.

NUNSPEET/PUTTEN - Ben van Heesbeen, directeur-bestuurder van Bibliotheek Noordwest Veluwe. “Als deze gedeeltelijke onbemande openstelling in de praktijk een succes blijkt, kunnen we op termijn naar een situatie waarin de bibliotheek altijd, dus ook ;s 's nachts open is. Momenteel heeft Nederland nog geen publieksbibliotheek die 24 uur open is. Naast de extra service is een bijkomend voordeel voor bezoekers in coronatijd dat er nu meer rust in de bibliotheek is; het bezoekersaantal wordt hiermee verspreid over meer uren.''

Het gaat om een experiment waarbij bezoekers vijf uur lang per dag in de bibliotheek boeken of andere materialen kunnen zoeken terwijl er nog geen medewerkers aanwezig zijn, of wanneer die al naar huis zijn. Om acht uur ‘s ochtends gaat de bibliotheek in Putten al open terwijl pas een uur later het personeel binnenkomt. En 's avonds blijft de vestiging open tot 21.00 uur hoewel het personeel dan al vier uur naar huis is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden