Lintje voor piepjonge ambassadeurs


<p>Alderick (l) en Leandro Kreeft met hun opgespelde lintjes en de bijbehorende oorkonde. (Foto: Jenco van Zalk)</p>

Alderick (l) en Leandro Kreeft met hun opgespelde lintjes en de bijbehorende oorkonde. (Foto: Jenco van Zalk)

(Foto: Jenco van Zalk)

Lintje voor piepjonge ambassadeurs

  Nieuwsflits

Ze zijn al ambassadeurs van de stichting Opkikker. Maar Alderick (11) en Leandro (bijna 7) kregen tot hun verrassing onlangs een 'Lintje' van de jubilerende stichting Opkikker voor hun ambassadeurschap voor het goede doel. Ouders René en Klariska Kreeft zijn supertrots op hun twee zonen. Het gezin deed zelf twee keer mee aan een fantastische Opkikkerdag, omdat de jongens lijden aan een motorische beperking die ze fors hindert in het dagelijks leven. Kinderen die meedoen aan een zogenaamde Opkikkerdag kunnen ambassadeur worden, ook om zich in te zetten voor andere kinderen.

NUNSPEET - Onverwachts stond er twee weken geleden een bezorgdienst aan de deur bij de familie Kreeft, met een heel grote doos. In dat pakket van alles om thuis de jaarlijkse Ambassadeursdag te vieren in plaats van samen met alle ambassadeurs op een leuke locatie. Gratis film kijken, zak popcorn en nog meer om het thuis gezellig te maken. Maar er zaten ook twee gouden enveloppen in. Met daarin verschillende opdrachten zoals je netste kleren aantrekken, online puzzels oplossen, en dat werd afgesloten met een plaatje van een geldtransport.

"Ja, toen moesten wij aan de slag," vertellen René en Klariska. "Wij kregen als opdracht om de jongens hun lintje op te spelden, net zoals dat met de koninklijke lintjes gebeurt. En ook hier een lintje voor speciale gelegenheden en een speldje om vaker te gebruiken, en niet te vergeten een echte oorkonde. Om ze te bedanken voor hun inzet voor de Opkikker".

De jongens hebben twee keer genoten van een geheel verzorgde Opkikkerdag die ze elk kind gunnen dat ziek is of een beperking heeft. "De eerste keer was met een piratenboot, met kabouters en zwemmen op de Eemhof. En omdat we 's middags moeten rusten was er ook een huisje op het park voor ons geregeld. En er was van alles, drinken, eten, snoepen en aan het eind stond er een erehaag van iedereen die meegeholpen had en kregen we een tas met cadeautjes," vertellen ze enthousiast. "De tweede keer gingen we met een trekker naar de boerderij en gingen we met de brandweer knuffels redden uit de boom. En die knuffel, een dolfijn, heb ik nog steeds," laat Leandro zien, want hij heeft nog even snel uit zijn slaapkamer gehaald."

Leandro ziet helpen met organiseren wel zitten, hij zou het wel leuk vinden als hij kan helpen bij de trouwdag van de juf die hij heeft op school. Alderick heeft afgesproken met de juf op school dat ze eerdaags een leuke actie gaan bedenken om op de Immanuëlschool in Nunspeet te doen om geld op te halen voor het goede doel. Zodat nog meer kinderen van een Opkikkerdag kunnen genieten.

Stichting Opkikker organiseert jaarlijks voor tweeduizend gezinnen een onvergetelijke Opkikkerdag, die helemaal is afgestemd op de wensen van het kind. Particulieren of bedrijven die de broers bij het goede doel willen ondersteunen, zijn van harte welkom.

Voor meer informatie: www.opkikker.nl

Jenco van Zalk

tweeduizend gezinnen een onvergetelijke Opkikkerdag

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden