Onrust over uitspraak minister Slob


<p>Sander Kouwenberg is burgerraadslid voor de PvdA/GroenLinks in Nunspeet.</p>

Sander Kouwenberg is burgerraadslid voor de PvdA/GroenLinks in Nunspeet.

(Foto: Dick Baas)

Onrust over uitspraak minister Slob

  Nieuwsflits

Sander Kouwenberg, burgerraadslid voor de PvdA/GroenLinks, heeft afgelopen week schriftelijke vragen aan het college van B en W gesteld over uitspraak van onderwijsminister Arie Slob. Deze uitspraak over het mogen afkeuren van homoseksualiteit door reformatorische scholen heeft veel onrust en verdriet veroorzaakt bij de Nunspeetse LHBTI+ gemeenschap. De PvdA/GL wil de Nunspeetse situatie weten.

NUNSPEET - Gewoonlijk mengt de fractie van de PvdA/GroenLinks zich niet in zaken die louter de landelijke politiek aangaan. Rondom de Nashvile-verklaring bleef de fractie stil, ondanks 'dat ze tot op het bot waren getergd'. Maar er zijn grenzen. De PvdA/GroenLinks komt op voor de LHBTI+ gemeenschap in Nunspeet. LHBTI+ staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en intersekse. De + staat onder meer voor queer, aseksueel en panseksueel.

Sander Kouwenberg schrijft: 'De minister van, notabene Onderwijs, het fundament van de toekomst van onze volgende generaties, Arie Slob, deed onlangs een uitspraak die de Nunspeetse LHBTI+ gemeenschap diep in de ziel heeft geraakt. Een uitspraak die, ondanks dat deze weer is teruggenomen, een wrang gevoel heeft achtergelaten. De minister stelde dat reformatorische scholen homoseksualiteit mogen afkeuren, als ze tenminste toezien op een veilig klimaat voor alle leerlingen'.

Sander stelt: "We zijn veelvuldig benaderd om een standpunt te uiten en de situatie in kaart te brengen". Vandaar de vragen aan het college.

Ernstige zorgen

Nunspeet kent diverse reformatorische scholen. De fractie PvdA/GL maakt zich dan ook ernstige zorgen over het welzijn van de huidige en toekomstige LHBTI+ gemeenschap. De eerste vraag aan het college is dan ook: 'Erkent het college dat het afkeuren van homoseksualiteit en een veilig klimaat voor alle leerlingen niet samengaan?

In de tweede vraag wil de fractie weten of de gemeente Nunspeet scholen kent die ouders van leerlingen vragen om een verklaring te tekenen waarin een homoseksuele leefwijze wordt afgewezen.

En vraag drie: 'Kent de gemeente Nunspeet scholen waarbij tijdens seksuele voorlichting seksuele diversiteit wordt afgewezen dan wel wordt verzwegen?'

Compliment

Het persbericht over de vragen aan het college heeft een opmerkelijk slot met een compliment voor de lokale ChristenUnie. Letterlijk geciteerd: 'PvdA/GroenLinks heeft ondanks de uitspraken van ChristenUnie-minister Arie Slob niets dan lof voor de open en coöperatieve houding van de lokale ChristenUnie-fractie en wil dat hier nadrukkelijk benoemen om te voorkomen dat een eventuele discussie verzandt in een publieke aanval op hen die geen blaam treft'.

Woordvoerder LHBTI+

Sander Kouwenberg is binnen de fractie van de PvdA/GroenLinks de woordvoerder en pleitbezorger rond onderwerpen over de LHBTI+

Dick Baas

'Onrust bij Nunspeetse LHBTI+ gemeenschap'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden