Rabobank steunt 415 verenigingen


Foto:

Rabobank steunt 415 verenigingen

  Nieuwsflits

De afgelopen weken hebben ook veel inwoners van Nunspeet gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen. Via Rabo ClubSupport zijn er 415 bestedingsdoelen in de regio opgegeven door lokale verenigingen voor ondersteuning en stemden Rabobank-leden vervolgens op welke doelen daadwerkelijk ondersteund moeten worden met kennis, netwerk en financiële middelen.

NUNSPEET - Tijdens de eerste lockdown viel het verenigingsleven voor een groot deel stil: competities werden opgeschort, optredens afgelast en bijeenkomsten afgelast. Uit onderzoek uitgevoerd door de Rabobank blijkt dat in normale tijden 64% van de inwoners uit de provincie Gelderland die betrokken zijn bij een vereniging, tenminste één keer per week op de club zijn. Waar dit tijdens de lockdown van afgelopen maart en april nog maar 22% was. Ruim 71 procent van de betrokken inwoners geeft dan ook aan zijn club of vereniging gemist te hebben.

Om het verenigingsleven in stand te houden konden verenigingen de afgelopen maanden bestedingsdoelen voor hun club of vereniging opgeven om ondersteund te worden door de Rabobank op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Vervolgens stemden Rabobank-leden op welke doelen daadwerkelijk ondersteuning moeten krijgen. Uit het onderzoek blijkt ook dat de betrokkenheid bij een club of vereniging positief samenhangt met het welzijn van de leden. Verenigingsleden en andere betrokkenen zijn meer tevreden over hun sociale leven en voelen zich meer verbonden met hun leefomgeving dan personen die niet actief betrokken zijn.

Gerard Kok, directievoorzitter van Rabobank Noord Veluwe: ‘'De resultaten van het onderzoek laten zien dat het juist in deze periode ontzettend belangrijk is dat we onze lokale clubs en verenigingen blijven steunen. De club of vereniging blijkt een belangrijke plek in te nemen in ons sociale leven. Daarnaast zien we dat velen het financieel zwaar hebben. Daarom blijven wij ons vanuit Rabo ClubSupport inzetten voor het rijke verenigingsleven. De grote hoeveelheid aanmeldingen en stemmen wijst op een grote betrokkenheid van de inwoners van de Noord-Veluwe. Ik vind het ontzettend mooi om te zien dat wij als Rabobank samen met alle leden hen met onze kennis, ons netwerk en financiële middelen kunnen ondersteunen.''

Dit jaar hebben zich landelijk ruim 30.000 clubs opgegeven, dat zijn er bijna de helft meer dan in 2019. In de Noord-Veluwe hebben 415 verenigingen zich aangemeld.

door de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden