Nieuwe energiecoaches adviseren Nunspeters


Foto:

Nieuwe energiecoaches adviseren Nunspeters

  Nieuwsflits

Van gedachten wisselen over kleine, energiebesparende maatregelen? Of hulp nodig bij het aanvragen van een subsidie? Vanaf deze week staan er drie enthousiaste vrijwilligers uit de gemeente Nunspeet klaar om inwoners gratis te adviseren over kleine energiebesparende maatregelen in hun woning.

NUNSPEET - Wethouder Jaap Groothuis, Paul van Liempt (beleidsmedewerker) en Veluwe Duurzaam reikten op dinsdag 17 november de certificaten aan de kersverse energiecoaches van Nunspeet uit.

Het nemen van energiebesparende maatregelen scheelt niet alleen CO2-uitstoot, maar zorgt ook voor een lagere energierekening en meer comfort in de woning. De gemeente Nunspeet wil graag woningeigenaren hierin stimuleren en voorzien van passende, informatie over hun eigen woonsituatie. Om inwoners daarin van professioneel advies te voorzien, zijn er nu drie energiecoaches opgeleid door duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam.

Training

Vrijwilligers Sandra Marsman, Niek Bouw en Henk Graafland hebben de training via Veluwe Duurzaam gevolgd waarin zij vijf avonden lang dieper ingingen op thema's als isolatie, ventilatie en subsidiemogelijkheden. Met deze informatie kunnen zij andere inwoners verder helpen met hun vragen omtrent kleine energiebesparende maatregelen, offerte-aanvragen en subsidiemogelijkheden. Ze zijn als het ware ‘de buurman met kennis en ervaring'.

Gratis

Inwoners kunnen geheel gratis en vrijblijvend een gesprek bij Veluwe Duurzaam aanvragen. Veluwe Duurzaam is het duurzaamheidsloket van de Noord-Veluwe waar inwoners van de zeven Noord-Veluwse gemeenten terecht kunnen voor energieadvies en advies op gebied van verduurzaming.

Aanvraag

De aanvraag voor een coachgesprek met een van de drie vrijwilligers loopt via:

www.veluweduurzaam.nl/advies/energiecoaches

Door de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden