Colleges tekenen voor nieuwe samenwerking


<p>Wilco Leeflang (locatiedirecteur Nuborgh Oostenlicht) en Ageeth Strijker (directeur college Techniek &amp; Gebouwde Omgeving Deltion) in het BWI-lokaal van het Nuborgh College. (Foto: Minne van der Heide)</p>

Wilco Leeflang (locatiedirecteur Nuborgh Oostenlicht) en Ageeth Strijker (directeur college Techniek & Gebouwde Omgeving Deltion) in het BWI-lokaal van het Nuborgh College. (Foto: Minne van der Heide)

(Foto: Minne van der Heide)

Colleges tekenen voor nieuwe samenwerking

  Nieuwsflits

Wilco Leeflang (locatiedirecteur van het Nuborgh College Oostenlicht te Elburg) en Ageeth Strijker (directeur van het college Techniek & Gebouwde Omgeving van het Deltion College) hebben een contract getekend voor een uitbreiding en intensivering van de samenwerking in het opleiden voor beroepen binnen de techniek.

ELBURG - In mei 2019 spraken de genoemde partijen al de intentie uit om gezamenlijk mbo-opleidingen Elektrotechniek en Werktuigkundige Installaties op niveau 2 te starten op locatie Oostenlicht in Elburg. Dit betekent dat vmbo-leerlingen in Elburg nu niet alleen een doorlopende leerlijn binnen het profiel Produceren, Installeren en Energie (vmbo-profiel PIE) geboden wordt, maar dat ze nu ook een doorlopende leerlijn binnen het profiel Bouwen, Wonen en Interieur (vmbo-profiel BWI) kunnen gaan volgen.

Zowel het Nuborgh College als het Deltion College melden heel blij te zijn met deze nieuwe samenwerking. Door deze opleidingen op locatie in Elburg aan te bieden worden jongeren nóg meer gestimuleerd om voor techniek te kiezen. Hiermee wordt er tegemoet gekomen aan de vraag vanuit de bedrijven in de regio naar technisch geschoolde werknemers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden