Help gospelkoor mee lang'lichtjeslijn' uit te zetten


<p>Gospelkoor Genesis kan geen concert houden bij de muziektent. Daarom wordt er een lichtjeslint uitgezet. Op de foto (v.l.n.r.). Annemarie Mulder, Ria Wijnne, Geke Docter en Adri Tissingh. &nbsp;(Foto: Jenco van Zalk)</p>

Gospelkoor Genesis kan geen concert houden bij de muziektent. Daarom wordt er een lichtjeslint uitgezet. Op de foto (v.l.n.r.). Annemarie Mulder, Ria Wijnne, Geke Docter en Adri Tissingh.  (Foto: Jenco van Zalk)

(Foto: Jenco van Zalk)

Help gospelkoor mee lang'lichtjeslijn' uit te zetten

  Nieuwsflits

Het Interkerkelijk Gospelkoor Genesis gaat op kerstavond in Nunspeet een 'lichtjeslijn' uitzetten met waxinelichtjes. Alle Nunspeters, jong en oud, worden opgeroepen om mee te doen.

NUNSPEET - Gospelkoor Genesis houdt al meer dan 30 jaar op kerstavond een samenkomst in het Oranjepark aan de Bosweg. Een laagdrempelige bijeenkomst in de open lucht die vroeg in de avond wordt gehouden en waarin het verhaal van de geboorte van Jezus Christus wordt verteld door middel van zang en muziek. Veel inwoners van Nunspeet en omgeving weten dit evenement jaarlijks te wat de weersomstandigheden ook zijn. De koepel en een deel van het park zijn dan met lichtjes versierd en er wordt chocolademelk uitgedeeld. Voor kinderen is er een kerstattentie.
Nu Gospelkoor Genesis op kerstavond, 24 december, vanwege de coronamaatregelen geen kerstsamenkomst in het Oranjepark kan houden heeft de kerstcommissie bedacht om een ‘lichtjeslijn' te zetten met als thema ‘Geef Licht'. Geke Docter namens de kerstcommissie van Gospelkoor Genesis: ''Het is de bedoeling om aan zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Nunspeet een waxinelichtje uit te delen en hen te vragen om dit op kerstavond, tussen 18.00 en 20.00 uur, op hun stoep of in hun voortuin te zetten. Door een lichtje aan te steken willen we laten zien dat we allemaal (christelijk of niet) behoefte hebben aan licht. Licht van Jezus Christus, maar zeker ook licht van en voor elkaar. Weten dat we aan elkaar denken, dat we er voor elkaar willen zijn! Dat we elkaar het licht gunnen. Iedereen kan hier zijn/haar eigen invulling aan geven.''
In Nunspeet worden posters opgehangen en bij verschillende winkeliers (Blijmare, V.d. Pol Mode, Heijda en Kringloopwinkel Gain) worden mandjes met waxinelichtjes neergezet die men kan meenemen om zelf neer te zetten of weer aan anderen uit te delen. Door koorleden delen in hun eigen netwerk eveneens waxinelichtjes uit. Daarnaast is er een Facebookpagina aangemaakt en worden andere verenigingen en koren gevraagd om aan dit initiatief mee te werken.

Door de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden