'Doosje gezelligheid' voor ouderen


<p>Lieselore Bonenkamp druk bezig met haar opvallende initiatief: &#39;doosjes gezelligheid&#39; voor ouderen. (Foto: Jenco van Zalk)&nbsp;</p>

Lieselore Bonenkamp druk bezig met haar opvallende initiatief: 'doosjes gezelligheid' voor ouderen. (Foto: Jenco van Zalk) 

(Foto: Jenco van Zalk)

'Doosje gezelligheid' voor ouderen

  Nieuwsflits

Met de feestdagen in aantocht dacht Lieselore Bonenkamp aan haar oma en al die andere alleenstaande ouderen als ze de honden uitlaat. Zij ziet dat veel ouderen in haar woonwijk alleen zijn, vooral in de decembermaand. Dat bracht haar op het idee om een bijzondere actie te beginnen. Een 'doosje gezelligheid' samenstellen en die bij alleenstaande, Nunspeetse ouderen te bezoprgen.

NUNSPEET - De zeventienjarige Lieselore ziet het al helemaal voor zich wat er in het 'doosje gezelligheid' kan zitten. Een mooie kaars, maar ook koekjes, cupcakes, muffins, gebakken door kinderen uit de buurt. Maar ook de kinderen die ze traint op de hockeyclub gaan allemaal thuis aan het bakken. “We doen er ook een foto bij van de kinderen die de koekje hebben gebakken. Ik ga scholen vragen of de kinderen leuke tekeningen willen maken en daar doen we spulletjes bi. zover als het budget het toelaat”, vertelt ze enthousiast.

Kerstverrassing

“Alleenstaande ouderen zijn door het Covid-19 virus extra hard getroffen'’, zegt ze “De sociale contacten worden minder en minder door de angst om corona te krijgen. Daarom willen wij deze alleenstaande ouderen een kerstverrassing bezorgen: 'doosjes gezelligheid'. Wij stoppen spulletjes in een leuk doosje, met foto's van de kinderen erbij die de lekkernijen gebakken hebben. Zo hopen wij dat de ouderen zo een leuk aandenken hebben waar ze wat vaker naar kunnen kijken.. Ik hoop dat de ouderen zich dan heel even wat minder alleen voelen”.

Het hartverwarmende initiatief wordt al volop gedeeld op social media zoals Facebook door familie, vrienden en anderen, zoals haar medestudenten van de hbo-opleiding commerciële economie. “Op school vinden ze het zó leuk dat ik dit doe. Het wordt echt gewaardeerd bij de opleiding.”

Naast die steun krijgt ze ook medewerking van een aantal bedrijven. Zo heeft ze prachtige kaarsen gekregen, er worden doosjes geregeld, ze heeft toezeggingen van bloemenwinkel Fluitekruid, van Nestlé, van Delicio, en anderen. Maar ook particulieren ondersteunen haar goede doel met een financiële bijdrage, of door de handen uit de mouwen te steken.

“Elke bijdrage is welkom”, vertelt Lieselore “We hebben inmiddels 60 adressen van alleenstaande ouderen, maar we willen graag meer mensen verrassen. Dus, wie een bijdrage wil leveren, heel graag. Ook adressen van alleenstaande ouderen waar we een 'doosje gezelligheid' kunnen bezorgen zijn welkom. Dat mag op mijn mailadres: Lieselore.Bonenkamp@gmail.com.”

“Ja, het inpakken en bezorgen gaat nog een hele klus worden, maar het zal fijn zijn om ze te brengen. Even een leuk moment.”

Wie het initiatief van Lieselore wil ondersteunen - particulieren en bedrijven - kan voor alle details terecht op:

www.gofundme.com/f/een-doosje-gezelligheid-voor-alleenstaande-ouderen

Jenco van Zalk

"Het zal fijn
zijn om ze te brengen. Een leuk moment"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden