Jeroen Snaterse bedankt als lid VVD


<p>Jeroen Snaterse heeft na 44 jaar zijn lidmaatschap van de VVD opgezegd, maar blijft lid van de gemeenteraad.</p>

Jeroen Snaterse heeft na 44 jaar zijn lidmaatschap van de VVD opgezegd, maar blijft lid van de gemeenteraad.

(Foto: Dick Baas)

Jeroen Snaterse bedankt als lid VVD

  Nieuwsflits

Formeel is afgelopen donderdag de VVD uit de Nunspeetse gemeenteraad verdwenen. Jeroen Snaterse, die de eenmansfractie van de VVD vormde, heeft bedankt als lid van die partij, maar gaat als raadslid door onder de naam Liberaal Nunspeet. Dit heeft ook consequenties voor Marianne Frijlink, die als burgerraadslid lid was van twee raadscommissies.

NUNSPEET - Jeroen Snaterse kon zich al geruime tijd niet meer vinden in het landelijke beleid van de VVD. Dat had betrekking op het migratiebeleid, klimaat- en energiebeleid, stikstof/CO2-beleid en de zorg 'die kapot bezuinigd is'. Facetten uit het coronabeleid, zoals de mondkapjesplicht zijn voor hem het laatste zetje geweest. Hij sprak zich tegen mondkapjesplicht uit in een interview voor RTV-Nunspeet. Hij deed dat op persoonlijke titel en niet als raadslid.

Verklaring

In een verklaring tijdens de vergadering van de gemeenteraad zei Snaterse onder meer: "Anderhalf, twee jaar geleden is het landelijk beleid van de VVD voor mij een persoonlijke worsteling geworden. Het bewuste interview en een andere reden heeft tussen bestuur, steunfractie en ondergetekende er toe geleid wederzijds het vertrouwen in elkaar op te zeggen en gescheiden verder te gaan. Na 44 jaar onvoorwaardelijke steun aan de VVD heb ik mijn lidmaatschap beëindigd. Ik wil graag afmaken wat ik begonnen ben. Een nieuwe naam, dezelfde inhoud. Ik vraag u niet het met mij eens te zijn. Ik wil u wel vragen het werk op dezelfde collegiale wijze voort te zetten zoals ik dit de afgelopen bijna drie jaar heb ervaren."

Periode afmaken.

Jeroen Snaterse wil niet in het openbaar ingaan op de andere reden voor zijn vertrek die hij in zijn verklaring in de raad noemde. Hij had het graag anders gezien, maar hij moet nu alleen verder. Het verwijt van 'zetelroof' ziet hij niet. Hij heeft bij de verkiezingen bewust het raadslidmaatschap voor vier jaar aanvaard en hij wil die periode afmaken. Hij is zonder enige ervaring aan het politieke avontuur begonnen. Dus blijft er een liberaal geluid in de Nunspeetse gemeenteraad klinken. Het werk hoeft hij niet helemaal alleen te doen, er is een netwerk dat hem gaat helpen.

De behoefte om een nieuwe liberale partij op te richten heeft hij beslist niet. Hij zou na vier jaar toch gestopt zijn en geen volgende termijn ambiëren. Hij gaat zich dan richten op het 'Franse avontuur', zoals hij dat noemt. Hij heeft een woning in een Frans dorp.

VVD

In een persbericht bedankt de VVD Nunspeet Jeroen voor zijn werk en inzet en wenst hem succes bij zijn raadswerk. De VVD heeft inmiddels een Kernteam Nunspeet gevormd om de VVD over vijftien maanden versterkt terug te brengen in de raad.

Jeroen brengt de Kerst door in het buitenland en geeft dus geen gevolg aan de oproep van Rutte. Hij reist met de camper ('Mijn eigen huis'). Dat is heel veilig, vindt hij.

Dick Baas

Liberaal Nunspeet
geen nieuwe politieke partij

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden