Vaccineren begint in Gelderland op drie grote locaties


Foto:

Vaccineren begint in Gelderland op drie grote locaties

  Nieuwsflits

NUNSPEET - De GGD’en in Gelderland beginnen op maandag 18 januari met het vaccineren tegen het coronavirus vanuit drie grote locaties: voor Noord- Oost-Gelderland is dat sporthal Mheenpark in Apeldoorn, voor Gelderland-Midden sportcentrum Papendal in Arnhem en voor Gelderland-Zuid bevindt de locatie zich aan de Havenweg in Wijchen. In totaal wordt er vanaf 18 januari vanaf 25 locaties in Nederland gevaccineerd. De GGD’en zijn momenteel druk bezig met alle voorbereidingen.
De eerste groepen die in aanmerking komen voor een vaccinatie zijn medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. Vanaf 4 januari worden de medewerkers via hun werkgever uitgenodigd. Wie een uitnodiging ontvangt, kan telefonisch een afspraak maken. In een later stadium kan dat ook digitaal.

Zorgmedewerkers kunnen zelf kiezen bij welke van de 25 GGD-locaties zij een vaccinatie krijgen. De vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit twee prikken. Tussen de twee inentingen zit drie weken.

Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. Mensen hoeven hier zelf niets voor te doen. Zodra een groep aan de beurt is, krijgt deze bericht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden