St Jansdal schaalt reguliere zorg voorzichtig af


<p>Op de IC van St Jansdal liggen nu acht coronapati&euml;nten, daarmee is maximale IC-capaciteit is bereikt. (Foto: St Jansdal)</p>

Op de IC van St Jansdal liggen nu acht coronapatiënten, daarmee is maximale IC-capaciteit is bereikt. (Foto: St Jansdal)

St Jansdal schaalt reguliere zorg voorzichtig af

  Nieuwsflits

NUNSPEET - Het Landelijk Netwerk Acute Zorg heeft op dinsdag 22 december laten weten dat alle niet-kritieke planbare reguliere zorg in ziekenhuizen en zelfstandige klinieken stopgezet moet worden. Dit om zorgmedewerkers vrij te spelen voor de toenemende COVID-zorg. Om de acute en COVID-zorg te kunnen blijven bieden, moet ook ziekenhuis St Jansdal alles op alles zetten en keuzes maken.

“De sterke toename van het aantal coronapatiënten in het St Jansdal is voelbaar”, geeft bestuursvoorzitter Relinde Weil aan. “Dit zorgt helaas wederom voor een grote druk op onze zorgmedewerkers. Het is een zware tijd, waarin wij met elkaar opnieuw voor een enorme opgave staan. Op de IC liggen nu acht coronapatiënten, waarmee onze maximale IC-capaciteit is bereikt. Met daarnaast veel coronapatiënten is ook de cohortafdeling vol. Daarnaast is de spoedeisende hulp zwaar belast.”

Om de COVID-zorg en de acute zorg te kunnen blijven leveren, is het noodzakelijk om in het ziekenhuis de komende tijd bepaalde zorg voorzichtig en weloverwogen af te schalen. Het gaat hierbij vooral om geplande operaties. Relinde Weil : ‘’De acute spoedzorg, zoals verloskunde, vaat- en oncologische zorg, gaan wél gewoon door. Of het verantwoord is om zorg uit te stellen, wordt per patiënt zorgvuldig beoordeeld door de behandelend arts. Door het afschalen van de geplande zorg komen handen vrij, die heel hard nodig zijn voor de acute zorg.’’

Ziekenhuis St Jansdal neemt telefonisch contact op met de patiënten waarvan de operaties, poliklinische afspraken of onderzoeken worden geannuleerd. Patiënten kunnen ervan uitgaan dat hun afspraak doorgaat als zij geen bericht hebben gehad. Aan patiënten het dringende verzoek om niet zelf contact op te nemen met het ziekenhuis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden