Aankoop park biedt Hulshorst kansen


<p>Voorzitter Herman Klaassen van voetbalvereniging Hulshorst ziet toekomst zonnig in.</p>

Voorzitter Herman Klaassen van voetbalvereniging Hulshorst ziet toekomst zonnig in.

(Foto: Dick van der Veen)

Aankoop park biedt Hulshorst kansen

  Nieuwsflits

De gemeente Nunspeet heeft besloten het chaletpark naast de voetbalvereniging Hulshorst aan te kopen. Dat biedt volgens voorzitter Herman Klaassen de club flinke groeimogelijkheden. Het zou eventueel te combineren zijn met andere vormen van sport en activiteiten in Hulshorst.

HULSHORST - Zelf kan hij daar als gevolg van een afspraak met het gemeentebestuur niet meer over vertellen, maar volgens de fractie Gemeentebelang kan met zo’n aankoop een vurig gewenste ijsbaan en een extra voetbalveld worden gerealiseerd. Ook kan dan eindelijk het parkeren in goede banen worden geleid. En verder gaan de gedachten uit naar een trimbaan. Gemeentebelang wijst er op dat de grond maar één keer te koop is, dat elke euro telt, maar dat het (toekomstig) maatschappelijk rendement zwaarder telt. Klaassen zegt graag het gesprek met de gemeente Nunspeet aan te gaan.

Hoe heeft vv Hulshorst de coronamaanden overleefd?

Klaassen: “We hebben er dit jaar alles aan gedaan om de kosten zo laag mogelijk te houden. Daarvoor voerden we actie zoals één voor het verbouwen van de keuken. Dat had eigenlijk afgelopen zomer al zullen gebeuren, maar in verband met het coronavirus leek ons dit niet het geschikte moment om een dergelijke verbouwing in gang te zetten. We hebben het doorgeschoven en hopen het plan toch spoedig te kunnen realiseren. De hiervoor genoemde doneeractie heeft tot nu een bedrag van 1.700 euro opgebracht. We hadden verder een oliebollenactie en van de gemeente kregen we een vergoeding met betrekking tot de huur. De KNVB, Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond, deed toezeggingen om minder zwaar aan de verschuldigde contributie te tillen.”

Geen nadelige gevolgen?

''Het ledenaantal is helaas iets gedaald. Wel hebben we het volste vertrouwen dat de dagbesteding in de komende twee jaar redelijk zal toenemen. De groei in het aantal jeugdleden, waarvan al geruime tijd sprake was, is in de coronatijd iets afgenomen. Vooral bij de wat oudere jeugd. Daar staat tegenover dat we een sterk stijgend aantal meten met betrekking tot de allerkleinste groepen. Het contact met de leden is een stuk lastiger nu er al een hele tijd niet gevoetbald wordt op zaterdag. We proberen het zo goed mogelijk te compenseren met nieuwsbrieven en mededelingen via de sociale media.”

Sportief gezien gaat het minder voor de wind…

"We zijn door de coronamaatregelen en het afbreken van de competitie in de derde klas gebleven. Ik ben er overigens van overtuigd dat we het ook op eigen kracht zouden hebben gered. Ik ben erg benieuwd hoe het verder zal gaan. Weer de competitie stoppen of een halve competitie met één kampioen en een degradant? We willen een stabiele derdeklasser worden. We verwachten dat door corona verenigingen die nu spelers betalen dat niet meer gaan/kunnen doen. We zij onze leden, sponsoren, vrijwilligers en donateurs enorm dankbaar voor hun blijvende steun.”

Dick van der Veen

Uitgestelde verbouwing keuken gaat ervan komen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden