Gemeentebelang: 'WOC doet er alles aan'


<p>Leden van Gemeentebelang (gele jassen) in gesprek met bezoekers in het WOC.</p>

Leden van Gemeentebelang (gele jassen) in gesprek met bezoekers in het WOC.

(Foto: Marc Konings)

Gemeentebelang: 'WOC doet er alles aan'

  Nieuwsflits

NUNSPEET - Eindelijk kon het dan weer! Na een tweede lockdown in verband met de corona-maatregelen mocht het Wijk ontmoetingscentrum (WOC) haar deuren weer openen voor haar gasten. Dit was dan ook het moment voor Gemeentebelang om op werkbezoek te gaan bij het WOC en met de vrijwilligers en gasten in gesprek te gaan. De raadsleden werden ontvangen door de coördinator Janet Brons.

Janet Brons: ''Ondanks alle corona-beperkingen doen de medewerkers en vrijwilligers van het WOC, met inachtneming van de nodige veiligheidsmaatregelen, er alles aan deze mooie club toch draaiende te houden. Inmiddels is 20-30% van de activiteiten weer opgestart en weten behoorlijk wat wijkbewoners de weg te vinden naar de inloop. De mensen zijn blij dat ze weer contact hunnen hebben met mensen uit de buurt en activiteiten kunnen ontplooien”.

Raadslid Martin Juffer: “Er is veel betrokkenheid bij de mensen en de buurt, heel goed voor de samenhang en het welzijn in de samenleving. Helaas voor het WOC zit Janet Brons in haar laatste periode bij het WOC. Een opvolger is al wel aangesteld. Mevouw Wentzel neemt het stokje over. Zij zal de goed lopende contacten met de buurt en de gemeente moeten voortzetten.''

Op de vraag van fractievoorzitter Marc Konings wat het WOC een stap verder zou kunnen helpen geeft Brons aan: “Laat mensen met initiatieven komen, wij zijn altijd bereid deze mede op te pakken of te ondersteunen. Zie dit maar als een uitdaging voor de omgeving”.

Ieder kwartaal wordt er een nieuw programmaboekje uitgegeven waarin alle vaste en nieuwe activiteiten op een uitnodigende manier beschreven zijn. Dit programmaboekje wordt verspreid en is te verkrijgen via binnenhof@wocnunspeet.nl.

Gemeentebelang heeft aan het eind van het bezoek gesproken met diverse bezoekers. Juffer: “het is echt indrukwekkend die warme, onderlinge betrokkenheid, goed dat de WOC’s er zijn. Helaas zijn de maatregelen opnieuw aangescherpt, maar ik ben ervan overtuigd dat ze het hierna weer oppakken”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden