St Jansdal kan weer nieuwe patiënten opnemen


Foto: St Jansdal

St Jansdal kan weer nieuwe patiënten opnemen

  Nieuwsflits

NUNSPEET/HARDERWIJK - Dinsdagavond 29 december moest St Jansdal in Harderwijk besluiten om de deuren van het ziekenhuis tijdelijk te sluiten. Een dag later is de druk weer even van de ketel en kan het ziekenhuis weer nieuwe patiënten ontvangen.

Er is afgelopen nacht veel hulp geweest. Daar is het ziekenhuis heel blij mee. Relinde Weil:: ‘’Vannacht zijn meerdere patiënten uitgeplaatst naar ziekenhuizen in het noorden van ons land. De druk op het ziekenhuis blijft echter groot. Al meer dan een week levert St Jansdal anderhalf keer de COVID-zorg die een ziekenhuis van onze omvang moet en kan leveren. De situatie blijft spannend, zeker ook met de jaarwisseling voor de deur. De situatie verandert voortdurend. Hopelijk komen wij niet opnieuw in zo’n vervelende situatie, maar wij sluiten het ook niet uit. Het blijft spannend, want de toestroom van COVID patiënten is groot.”

Het ziekenhuis doet een dringend beroep op iedereen om zich aan de Coronamaatregelen te houden. St Jansdal hoopt dat het lukt om op korte termijn landelijk de ziekenhuiscapaciteit voor coronapatiënten te vergroten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden