Wie doet mee met Nunspeet Verbindt?


<p>Bij de vierde editie van Nunspeet Verbindt was het team van de SGP bij het spel Tobbende Topscorers wel aangelijnd.</p>

Bij de vierde editie van Nunspeet Verbindt was het team van de SGP bij het spel Tobbende Topscorers wel aangelijnd.

(Foto: Archieffoto: Dick Baas)

Wie doet mee met Nunspeet Verbindt?

  Nieuwsflits

Nunspeet Verbindt' is een vrolijke competitie tussen alle inwoners uit de hele Nunspeetse samenleving. Het evenement wordt voor de vijfde keer gehouden. Alleen dit keer in een andere vorm. Bij het eerste deel kan een team vanuit huis meedoen door de live-uitzending op RTV Nunspeet. De vijf winnaars voeren daarna opdrachten uit in Veluvine.

NUNSPEET - Nunspeet Verbindt is een activiteit van de Lions Club Nunspeet en de Stichting Welzijn Nunspeet (SWN) en wordt op zaterdagavond 13 maart gehouden van 20.00 tot 22.00 uur. Jan van Unen en Eric Rommerts leggen uit hoe het gaat. Nunspeet Verbindt begon in 2016. Teams van vijf personen en een coach voerden opdrachten uit. Doel was om verbinding te bevorderen tussen de verschillende maatschappelijke groeperingen. De eerste competitie was een succes en is daarna elk jaar herhaald. November 2019 was even de laatste, want door de corona kon Nunspeet Verbindt 2020 niet doorgaan. Jan van Unen: "We gaan het nu weer proberen, rekening houdend wat wel en niet kan. Dat wordt nog spannend, want hoe de coronamaatregelen op 13 maart zijn weten we nog niet." De vorm waarin het gaat gebeuren is bedacht bij de SWN.

Opzet

Bij het eerste deel kan elk team vanuit huis meedoen. Dat kan als familie, maar ook als organisatie (kerk, politiek, VluchtelingenWerk, vereniging, club). Een team van twee personen is al genoeg. Het eerste deel is een vraag- en antwoordspel dat erg lijkt op het tv-spel '2 voor 12'. De vragen worden beantwoord via WhatsApp en alles wordt uitgezonden via RTV Nunspeet. De vragen worden gesteld door zes Nunspeetse bedrijven en zes Nunspeetse organisaties. De antwoorden beginnen met een bepaalde letter en zo moet een woord gevormd worden. De eerste vijf teams met het goede antwoord, moeten naar Veluvine komen. "Daar moeten we even de tijd voor nemen, want dat kunnen teams uit Elspeet of Vierhouten zijn." Daar zijn dan opdrachten, zoals die gebruikelijk zijn bij 'Nunspeet Verbindt'. De burgemeester heeft al toegezegd de prijzen uit te reiken.

De inschrijvingskosten voor een team zijn 10 euro. Inschrijven is vanaf nu mogelijk via Facebookpagina 'Nunspeet Verbindt' tot 1 maart. De hoofdsponsor is opnieuw Optiek Van Veen. Andere sponsors zijn nog welkom. De opbrengst komt ten goede aan de bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen in de gemeente Nunspeet. Dat gebeurt via de Stichting Kontakt. Er is nog veel onzeker. Mocht 13 maart niet mogelijk zijn, dan verschuift het evenement naar een andere datum. Via de Facebookpagina worden deelnemers op de hoogte gehouden.

Inschrijven: Facebookpagina 'Nunspeet Verbindt'

Organisatoren: 'Juist in deze tijd is verbinding heel belangrijk'

Dick Baas

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden