Woutje Mulder vertrekt na 15 jaar als secretaris bij Stichting Mozaïek


<p>Woutje Mulder (l) en Gerda van de Streek, de nieuwe secretaris van Stichting Mozaïek.</p>

Woutje Mulder (l) en Gerda van de Streek, de nieuwe secretaris van Stichting Mozaïek.

(Foto: Rita Timmers-Rohaan)

Woutje Mulder vertrekt na 15 jaar als secretaris bij Stichting Mozaïek

  Nieuwsflits

NUNSPEET - Na bijna 15 jaar heeft Woutje Mulder afscheid genomen als secretaris van Stichting Mozaïek. Zij was ook mede-initiatiefnemer bij de oprichting in 2006.

Mozaïek is een multiculturele vrouwengespreksgroep en staat voor verbinding tussen vrouwen uit verschillende culturen. Door contact kunnen vrouwen van elkaar leren. Ook voorziet Mozaïek in de behoefte van allochtone vrouwen om te blijven oefenen met de Nederlandse taal. Door mogelijkheid om te blijven oefenen met taal en nieuwe sociale contacten aan te gaan, biedt Mozaïek kans op ontwikkeling en grotere zelfstandigheid.

Woutje Mulder: "Mozaïek biedt kansen om te ontdekken, zowel overeenkomsten en verschillen tussen mensen. Als je mensen kunt helpen om waardig door het leven te gaan, ongeacht ras, religie, klasse of wat dan ook, geeft dat veel voldoening. Mijn uitgangspunt is de universele verklaring van de rechten van de mens en van het Rode Kruis. Daar heb ik me bij Mozaïek voor ingezet en ik zie dat het een rol is die Mozaïek vervult.''

Ook de bijeenkomsten van Mozaïek gaan uit van gelijkwaardigheid. Ze zijn divers en raken aan zowel maatschappelijke als persoonlijke thema's. Elke keer is het bestuur op zoek naar thema's die interessant zijn voor de vrouwen, zoals opvoeding, computer criminaliteit, diabetes en nu actueel: corona. Woutje heeft zelf werkervaring in de zorg. Met name thema's rondom zorg en welzijn spreken haar daarom aan. Ook de samenwerking met andere bestuursleden, contacten met de gemeente en andere maatschappelijke organisaties heeft zij als heel leerzaam ervaren. Ze mocht pionieren, ontwikkelen en is nu blij dat Gerda van de Streek - Bosch het stokje van haar overneemt.

Gerda is zes jaar secretaris van de Zonnebloem afdeling Nunspeet geweest. Toen zij hoorde dat ze bij Mozaïek een nieuwe secretaris zochten, leek haar dat een mooie plek om haar ervaring en talenten in te zetten. In haar privésfeer komt ze al veel in contact met mensen uit verschillende landen en op deze manier kan ze dat uitbreiden. Vanuit die contacten weet Gerda ook hoe belangrijk het is om contact te hebben en om je thuis te voelen in je omgeving. Ze hoopt daarom ook dat Mozaïek nog veel kan blijven bijdragen aan de integratie en wederzijds respect. Om dit nog beter te kunnen doen, hoopt Gerda dat meer vrouwen met Nunspeetse achtergrond zich gaan aansluiten bij Mozaïek.

De volgende activiteit van Mozaïek staat gepland op 11 februari in De Rank, van 13.00 tot 15.00 uur. Het onderwerp is dan 'Omgaan met Dementie' onder leiding van Gerdien Top. De entree is 2 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden