Zandenplas en Surfoever trekken minder bezoekers


<p>Waterpret op &eacute;&eacute;n van de recreatieplekken van Leisurelands. Het weer was gunstig voor buitenrecreatie in 2020, maar de lockdown had een negatieve invloed op de bezoekersaantallen.</p>

Waterpret op één van de recreatieplekken van Leisurelands. Het weer was gunstig voor buitenrecreatie in 2020, maar de lockdown had een negatieve invloed op de bezoekersaantallen.

(Foto: ADELAAR FOTOGRAFIE)

Zandenplas en Surfoever trekken minder bezoekers

  Nieuwsflits

NUNSPEET - De recreatiegebieden van Leisurelands werden vorig jaar door bijna vier miljoen strandbezoekers bezocht. Ook in deze (lagere) cijfers laat de eerste lockdown in verband met het coronavirus, zich flink voelen.

De Zandenplas in Nunspeet kreeg 40.000 bezoekers minder dan in 2019. Ook Surfoever Hoge Bijssel in Nunspeet telde minder bezoeker vorig jaar: 10.000. Dat zijn er 2,500 minder dan gemiddeld in voorgaande jaren.

De recreatiegebieden van Leisurelands kenmerken zich door gecontroleerd zwemwater, zandstranden, veel groen en diverse faciliteiten. Maar ook zijn er volop activiteiten die je zelf kunt doen, denk aan hardlopen, wandelen, fietsen, surfen, vissen en duiken. De ondernemingen op de recreatiegebieden zoals jachthavens, wellnessresorts, campings, restaurants, outdoorbedrijven, golfbanen en waterski/wakeboard banen zorgen voor extra diversiteit in het aanbod.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden