Meander MC en St Jansdal breiden zorg nierpatiënt uit


<p>Astrid Posthouwer (l.) lid Raad van Bestuur Meander MC en Leonie Boven lid RvB St Jansdal tekenen de samenwerkingsovereenkomst voor de uitbreiding van de zorg voor nierpatiënten.</p>

Astrid Posthouwer (l.) lid Raad van Bestuur Meander MC en Leonie Boven lid RvB St Jansdal tekenen de samenwerkingsovereenkomst voor de uitbreiding van de zorg voor nierpatiënten.

(Foto: St Jansdal)

Meander MC en St Jansdal breiden zorg nierpatiënt uit

  Nieuwsflits

Binnen Niercentrum Midden-Nederland bundelen Meander MC en St Jansdal sinds 2013 de zorg voor nierpatiënten. Door deze uit te breiden kunnen nierpatiënten van het St Jansdal voor bijna alle nierzorg ook in Harderwijk terecht.

NUNSPEET - Een deel van de zorg voor nierpatiënten werd voorheen alleen in Amersfoort geleverd. Door uitbreiding van de samenwerking zal in de loop van 2021 bijna álle nierzorg zowel in Amersfoort als in Harderwijk worden aangeboden. Binnen het Niercentrum is er een aanbod van alle vormen van nierfunctievervangende (thuis)behandeling of de mogelijkheid tot poliklinische begeleiding indien de patiënt geen nierfunctievervangende behandeling wenst. Patiënten kunnen hier ook voor vakantiedialyse terecht. Met de huisartsen wordt samengewerkt om vroegtijdig patiënten met chronische nierschade te herkennen.

Nierpatiënten moeten gemiddeld drie keer per week enkele uren aan een dialyseapparaat. Leonie Boven, lid Raad van Bestuur St Jansdal: "De zorg voor deze patiënten wordt waar het kan dichtbij de patiënten geleverd, in principe thuis, en in het ziekenhuis als het moet. Door krachten te bundelen verbetert de kwaliteit van zorg in de regio en worden de zorgkosten beperkt.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden