Zonnebloem Nunspeet start weer op


<p>Bij het bladeren in een van de plakboeken komen er bij Goossen en Grietje mooie herinneringen terug.</p>

Bij het bladeren in een van de plakboeken komen er bij Goossen en Grietje mooie herinneringen terug.

(Foto: Jenco van Zalk)

Zonnebloem Nunspeet start weer op

  Nieuwsflits

Ze waren er al bij in 1988, Goossen en Grietje Plender. Er was een presentatie over het werk van de Zonnebloem en om een Nunspeetse afdeling op te richten. Ze woonden net twee jaar in Nunspeet en wilden er wat bij gaan doen. De afdeling Nunspeet werd opgericht. Goossen werd penningmeester en samen staken ze de handen uit de mouwen bij de organisatie van allerlei activiteiten. Dat doen ze tot en met de dag van vandaag, en met veel plezier.

NUNSPEET – “We willen wat betekenen voor een ander. Omkijken naar elkaar”, vertellen Goossen en Grietje. “In deze tijd van corona is dat wel lastig. Je kunt niet zomaar op bezoek, en leuke dingen organiseren is nog lastiger. We zullen dan ook blij zijn als we dat wel weer kunnen doen. Als we in de loop van het jaar de activiteiten weer kunnen opstarten.'' Ze ervaren dat werk niet als bijzonder. Dat doe je gewoon, is hun instelling, zonder enige twijfel.

Probleem

De Zonnebloem heeft hetzelfde probleem als de meeste verenigingen waar vrijwilligers de boel draaiende houden. Als de activiteiten stilvallen, raken de vrijwilligers en waar ze het voor doen, een beetje uit beeld. De routine is weg, de aandacht verslapt en het vrijwilligerswerk lijkt iets uit het verleden. Daarom is de Zonnebloem nu bezig om het vrijwilligerswerk weer op te starten. Belangrijk vooral voor degenen die best een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Goossen en Grietje hebben de afgelopen jaren van alles georganiseerd. “Bloemschikken met een paar mensen, een klein clubje dus. Een muziek- of spelmiddag voor een wat grotere groep, maar ook het bezoeken van mensen. Samen wandelen, een spelletje doen, kopje koffie drinken, gewoon er zijn en samen wat doen, ook nu. We hebben in al die jaren ook tal van reisjes georganiseerd. Met z’n allen met een bus naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest bijvoorbeeld, de Keukenhof, de Tuinen van Appeltern en noem maar op. Gewoon leuke dagen en middagen”.

Reizen

Goossen vertelt dat hij ook als vrijwilliger is betrokken bij meerdaagse reizen van de Zonnebloem. Van het werk op de boot voor een reisje langs Rijn, 26 edities was hij erbij. Daarnaast was hij ook actief bij het verzorgen van regionale vakanties. Samen met Grietje terugbladerend in het plakboek komen de mooie herinneringen terug.

De twee hopen dat de komende tijd de bestaande en nieuwe vrijwilligers weer aan de slag kunnen voor de Zonnebloem. "Het zou fijn zijn als mensen zich willen aanmelden om een steentje bij te dragen als vrijwilliger, ook om bestuurlijke taken te doen,” zeggen Grietje en Goossen. "Waarom? Gewoon de blijdschap die je krijgt van samen wat doen voor een ander!”

Aanmelden

Wie zich wil aanmelden als vrijwilliger kan terecht bij: Ina van der Lugt. Ze is bereikbaar op tel. 06-51616495.

Jenco van Zalk

'Waarom? Gewoon de blijdschap
die je krijgt'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden