Gemeente heeft geld om cultuursector te steunen


<p>Martin Mol, raadslid voor Gemeentebelang, wil graag dat de voor inwoners en toeristen zo belangrijke culturele sector maximaal overeind blijft.</p>

Martin Mol, raadslid voor Gemeentebelang, wil graag dat de voor inwoners en toeristen zo belangrijke culturele sector maximaal overeind blijft.

( Foto: GB)

Gemeente heeft geld om cultuursector te steunen

  Nieuwsflits

De gemeente Nunspeet krijgt van het Rijk een bedrag van 89.215 euro als compensatiepakket voor cultuurmiddelen 2021. Het is een antwoord op vragen die raadslid Martin Mol (GB) aan het college van B en W gesteld had. Het college heeft al aanvragen die uit dit bedrag betaald gaan worden.

NUNSPEET - Vanuit Den Haag is 150 miljoen euro beschikbaar voor gemeenten ten behoeve van de lokale culturele infrastructuur. Martin Mol: "Met namen van Jos Lussenburg en Jaap Hiddink als oprichters moge het duidelijk zijn dat Gemeentebelang kunst en cultuur een warm hart toedraagt en het belang hiervan voor de lokale samenleving hier nogmaals wil onderstrepen."

Mol wilde van het college weten wat de gemeente met dit geld gaat doen. Het antwoord is kort, maar duidelijk: "De middelen voor cultuur zullen aan noodlijdende cultuurinstellingen worden besteed."

Vervolgens wilde Martin Mol weten of het al duidelijk is wat er met de middelen die eventueel overblijven gaat gebeuren. Het college gaat er van uit dat er geen geld overblijft en alle beschikbaar gestelde middelen voor cultuur worden besteed. Een eventueel restbedrag wordt opgenomen in het totaal bedrag dat de gemeente beschikbaar heeft voor COVID-19.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden