Gemeente Nunspeet koopt gronden rond GPS


<p>Wethouder Jaap Groothuis en Harry Frens (Schootbrugge Holding BV) ondertekenden - onder toeziend oog van notaris Pieltjes – de overeenkomst.&nbsp;</p>

Wethouder Jaap Groothuis en Harry Frens (Schootbrugge Holding BV) ondertekenden - onder toeziend oog van notaris Pieltjes – de overeenkomst. 

(Foto: Bram van de Biezen)

Gemeente Nunspeet koopt gronden rond GPS

  Nieuwsflits

NUNSPEET - De gemeenteraad van Nunspeet heeft er mee ingestemd dat de gemeente de onbebouwde gronden bij de GPS (Gecombineerde Pluimvee Slachterijen) in Nunspeet aankoopt.

Nadat eind 2020 de GPS failliet is verklaard heeft de curator het bedrijf en de gronden verkocht aan een derde. Van de nieuwe eigenaar koopt de gemeente vijf hectare niet-bebouwde gronden aan, en zal dit als bouwgrond weer gaan uitgeven voor bedrijfsvestiging op De Kolk.

Ook koopt de gemeente van de nieuwe eigenaar 65 procent van de vrijkomende stikstofrechten (door de bedrijfsbeëindiging van de kippenslachter). Deze zal de gemeente onder meer inzetten bij de ontwikkeling van de Stationsomgeving.

De gemeente is voornemens om de aangekochte gronden uit te geven aan lokaal georiënteerde bedrijven, zodat de werkgelegenheid behouden blijft voor Nunspeet. Voor de zichtlocaties gelden er beeldkwaliteitseisen zodat bij de toegang tot de Kolk er een representatief beeld ontstaat

Wethouder Jaap Groothuis is blij met de aankoop: "Zowel het gemeentebestuur als de nieuwe eigenaar van de failliete GPS-boedel (Schootbrugge Holding BV) willen een kwalitatief goede ontwikkeling van ook dit deel van bedrijventerrein De Kolk. Door aankoop van deze gronden houdt de gemeente de regie hierover in eigen hand.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden