Mattheo maakt zijn jongensdroom waar


<p>Fysiotherapeut Mattheo van der Horst opent zijn eigen Medisch Centrum.</p>

Fysiotherapeut Mattheo van der Horst opent zijn eigen Medisch Centrum.

Foto: (Eigen foto)

Mattheo maakt zijn jongensdroom waar

  Nieuwsflits

Als kind al ervaart Mattheo van der Horst fysiotherapie al als een mooi vak waar hij als ie groot is voor wil gaan. Dat gebeurt dan ook. Op 1 maart opent hij een eigen praktijk aan de Spaerbroekweg 25. Een Medisch Centrum met alles onder één dak en met de kortst mogelijke lijntjes.

DOORNSPIJK – Dat het later iets moet worden in de sport is zijn eerste gedachte. Als zijn moeder wekelijks fysiotherapie aan huis krijgt in verband met haar chronische ziekte verscherpt zich dat toekomstbeeld. Hij doet gaandeweg ruime ervaring op in het vak. “Tien jaar geleden heb ik bij Jan Harms stage gelopen. Afgelopen jaar kruisten onze wegen elkaar weer. Het mondt uit in een goede samenwerking. Jan wil over twee jaar met pensioen. Ik kan zo mijn droom een eigen praktijk te beginnen handen en voeten geven, om in de beeldspraak te blijven. In de afgelopen twee maanden hebben we de praktijk helemaal verbouwd, vernieuwd en er een Medisch Centrum van gemaakt. Met veel inzet en hulp van vrienden is het in snel tempo af gekomen. Wie had dat tien jaar geleden kunnen bedenken.”

Breed

Je hebt nu dus de praktijk van Harms overgenomen?

“Hij blijft nog twee jaar in dienst en bouwt rustig af richting zijn pensioen. We zetten het breed op. Daarbij kun je denken aan de disciplines fysiotherapie en kinderfysiotherapie, maar we hebben ook een diëtiste, een podotherapeut en een psycholoog. Ons team bestaat uit twee fysiotherapeuten, een kinderfysiotherapeut, een psycholoog, een diëtist en een podotherapeut. Mijn partner Evelien is meer dan alleen een steun in de rug. Zij speelt een belangrijk rol bij de opstart van het centrum.”

Klachten

Wat zijn de meest voorkomende klachten in coronatijd?

“Nu mensen weinig bewegen, springen spanning en houdinggerelateerde klachten er bovenuit. Je ziet steeds meer jonge mensen en vooral ook jeugd tegen hyperventilatie aanlopen. Wanneer de corona het land uit is en mensen weer beginnen met sporten gaat dat zeker gepaard met spier/pees-blessures. Ik adviseer vroegtijdig aan de bel te trekken opdat we de ‘blessuretijd’ zo kort mogelijk kunnen laten zijn.”

Blessures

Wat is het mooiste aan dit vak?

“Het helpen van mensen die langdurig te maken hebben met pijn en/of lange blessures en zich eigenlijk geen raad meer weten. Bij ‘normale’ klachten/blessures ga ik er 100 procent voor om de patiënt fit te krijgen Maar als ze radeloos zijn en geen uitweg meer zien, dan span ik me voor 200 procent in om ze weer deel te kunnen laten nemen aan de maatschappij, net als voor die tijd.”

Burgemeester

Wel de pech dat het coronavirus allerlei activiteiten in de weg staat

“In mijn vorige baan als locatie-manager leerde ik dat je dicht bij een patiënt moet staan. Het leuke van het ondernemen is de vrijheid om nieuwe plannen te bedenken en uit te voeren. We houden ons uiteraard aan de richtlijnen van de RIVM. Het houdt in dat we wel open zijn, maar strikt de regels volgen. Laat helder zijn dat veiligheid en gezondheid van de patiënt voorop staat. Binnenkort verricht burgemeester Jan Nathan Rozendaal de officiële opening in aanwezigheid van een kleine groep genodigden. Over een aantal maanden, als de omstandigheden het toelaten, houden we open huis waarbij mensen gelegenheid hebben om kennis te maken en de vernieuwde praktijk te bekijken.”

Wensen

Een ondernemer heeft altijd wensen

“Daar kan ik kort in zijn: mijn wens is dat de patiënt zich gezien en gehoord voelt. Kwalitatief goede zorg gaat hand in hand met persoonlijke begeleiding en gezelligheid. Een voordeel van een Medisch Centrum is dat een patiënt niet overal naartoe hoeft te rijden om afspraken te maken. Hij/zij kan nu voor allerlei onderdelen van het vak in één pand terecht. Ons werkgebied beslaat de gemeenten Elburg en Nunspeet.

Een afspraak maken via info@medischcentrumdoornspijk.nl, tel. en WhatsApp 06-51559773 en:

medischcentrumdoornspijk.nl

Dick van der Veen

'Optimale zorg onder één dak voor diverse disciplines'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden