Raad geeft impuls aan sociale woningbouw


<p>Corrie Jansen op deze foto in een andere rol namens Gemeentebelang.&nbsp;</p>

Corrie Jansen op deze foto in een andere rol namens Gemeentebelang. 

(Foto: GB)

Raad geeft impuls aan sociale woningbouw

  Nieuwsflits

Met het goedkeuren van meerdere particuliere initiatieven voor woningbouw heeft de Nunspeetse gemeenteraad donderdag een belangrijke impuls gegeven aan met name sociale woningbouw. Drie agendapunten waren daarbij van belang. Het was Corrie Jansen (Gemeentebelang) die dat in de raad in een samenvatting verwoordde.

NUNSPEET - Corrie Jansen gebruikte haar inbreng bij het agendapunt over de verklaring van 'geen bedenkingen Driestweg 6'. Ze had eigenlijk helemaal geen opmerkingen over dit plan. Maar het was een voorbeeld van particulier initiatief voor Woningbouw op maat.

Drie plannen

Corrie Jansen combineerde drie beslissingen van de gemeenteraad. Dat waren: de bouwplannen voor een supermarkt met woningen aan het Wezenland in combinatie met de Laan, de Nijverheidsweg 10-14 en de Driestweg 6. In haar rekensommetje leverde dat 69 sociale huurwoningen, vijf tweekappers en elf appartementen in een wat duurdere sector op. Aan het Wezenland komen boven de supermarkt 28 appartementen, aan de Nijverheidsweg 20 en aan de Driestweg komt een appartementengebouw met 21 woningen. De 26 parkeerplaatsen zijn openbaar. Dat leverde in de raad nog wel een paar vragen op over de parkeerdruk. Maar helder werd dat de parkeerontheffing voor de toekomstige bewoners niet alleen geldt voor de Kerkendriest maar voor alle blauwe zones. De dank was voor de initiatiefnemers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden