Esther Poorter nieuwe pachter van dorpshuis De Wieken


<p>&nbsp;Esther Poorter en Reinard Olthuis.&nbsp;</p>

 Esther Poorter en Reinard Olthuis. 

(Foto: Wijnand Kooijmans)

Esther Poorter nieuwe pachter van dorpshuis De Wieken

  Nieuwsflits

HULSHORST – In het dorpshuis De Wieken is de overeenkomst getekend tussen het bestuur en de nieuwe pachter Esther Poorter. Namens het bestuur werd getekend door Reinard Olthuis die sinds 1 januari Jan Quist is opgevolgd als voorzitter.

Jan Quist is ruim twintig jaar voorzitter geweest en vond het tijd een stapje terug te doen, mede ook vanwege zijn verhuizing vanuit Hulshorst naar Nunspeet. Hij heeft een veel bewogen periode meegemaakt waarin men onder meer kreeg te maken met een brand. Vanwege de huidige coronaregels wordt op een later tijdstip officieel van hem afscheid genomen.

Bestuurswisselingen

Dat geldt ook voor Rob Smink die dertien jaar pachter is geweest van het dorpshuis en het tijd vond het een stukje kalmer aan te gaan doen. Wel is hij inmiddels toegetreden tot het bestuur van het dorpshuis.

De functie van penningmeester gaat ingevuld worden door Arnoud den Ouden die daarmee een deel van de functie van secretaris Wijnand Kooijmans die enkele jaren noodgedwongen ook de rol van penningmeester heeft vervuld.

IJsverkoop

Esther Poorter heeft inmiddels haar eigen invulling aan het dorpshuis gegeven. De maandag en donderdag kookt ze maaltijden die dan kunnen worden afgehaald terwijl ze ook zaterdags meestal wel wat in de aanbieding heeft. Daarnaast heeft ze in het dorpshuis de verkoop van ijs overgenomen van Jan de Zwaan die lang onder de naam Het Zwaantje IJs heeft verkocht op de hoek van de Zandhuisweg en de Harderwijkerweg maar noodgedwongen moest stoppen door de hoge pachtsom die de gemeente Nunspeet vroeg, zo laat hij weten.

Esther heeft tevens nog de foodtruck Alles van Es in gebruik. Haar hoop is er op gevestigd dat op korte termijn het dorpshuis weer mag worden geopend voor alle bezoekers en er dan ook een officieel tintje aan de opening kan worden gegeven.

Actueel, lokaal zakennieuws?

NUNSPEET - Heeft u actueel, lokaal zakennieuws voor Nunspeet Huis-aan-huis? Over de komst van een winkel of de vestiging van een bedrijf in het verspreidingsgebied? Stuur dan uw persbericht uiterlijk op vrijdagochtend naar de redactie. Samen met het persbericht kunt u een relevante, rechtenvrije foto (van minimaal 400 kB) meesturen. Stuur uw kopij naar: redactie.nhh@dpgmedia.nl of bied uw nieuws aan op nunspeethuisaanhuis.nl via de knop 'Schrijf mee'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden