Esther kijkt uit naar opening dorpshuis


<p>Esther Poorter heeft in De Wieken een decor van bos en zandverstuiving.</p>

Esther Poorter heeft in De Wieken een decor van bos en zandverstuiving.

(Foto: Dick Baas)

Esther kijkt uit naar opening dorpshuis

  Nieuwsflits

(Tekst: Dick Baas)

Dorpshuis De Wieken in Hulshorst heeft sinds 1 januari een nieuwe pachter. Esther Poorter heeft het beheer overgenomen van Rob Smink, die de taak dertien jaar vervuld heeft. Esther wil vol enthousiasme beginnen, maar door de coronamaatregelen kan ze nog niet zo veel. Wel kookt ze al op maandag en donderdag afhaalmaaltijden.

HULSHORST - Als het mooi weer is kan er ijs gekocht worden en dan staat er al heel snel een flinke rij kinderen. Want Esther Poorter heeft de verkoop van ijs overgenomen van Jan de Zwaan, die altijd ijs verkocht op de hoek van de Zandhuisweg en de Harderwijkerweg, maar moest stoppen. Jan heeft al zijn spullen overgedaan aan Esther.

Het klinkt misschien wat raar, maar de coronamaatregelen kwamen Esther Poorter toch wel een beetje goed uit. Ze heeft nu in alle rust De Wieken kunnen herinrichten. En dat is heel sfeervol gedaan. De ‘Herenkamer’ is nu een nostalgisch ingerichte plek voor kleine bijeenkomsten. In De Wieken komt ook ruimte voor het VVV-informatiepunt

Sigarenboerin

Het eerste interview met Esther Poorter dateert van 2008. Zij had toen een winkel in tabak, koffie en thee aan de Stationslaan in Nunspeet. Esther (48 jaar) is geboren in een truckerscafé in Scherpenzeel, groeide op in Het Nonnetje in Harderwijk en verhuisde met haar moeder op 12-jarige leeftijd naar Den Haag en daarna naar Delft. Daar werkte ze onder meer in een sigarenspeciaalzaak. Toen ze met haar drie kinderen terug wilde naar Harderwijk werd het Nunspeet. Drie jaar runde ze een sigarenwinkel, maar wegens ziekte moest ze stoppen. Later begon ze de broodjeswinkel Mo & Co, stapte er uit en werkte vijf jaar in de keuken van het centrum van de KNHS, de paardensportfederatie in Ermelo.

Partner Willem Mouw, een fietsenverhuurder in Hulshorst, had een auto staan. Die werd omgebouwd tot een foodtruck, een restaurant op wielen. Een foodtrucker bereidt ter plekke voedsel bij festivals en evenementen. Met ‘Muis’ is Esther het gehele land doorgetrokken. “Het was heel enerverend, maar ook heel zwaar. Daar heb ik me wel wat op verkeken”, is achteraf de conclusie van Esther. ‘Muis’ staat nu op Marktplaats en er is al belangstelling voor.

Uitdaging

Dorpshuis De Wieken wordt een nieuwe uitdaging. Ze kijkt uit naar de dag dat het dorpshuis weer helemaal open kan en een plek kan bieden aan de dorpsgemeenschap van Hulshorst. Ze is al begonnen met afhaalmaaltijden op maandag en donderdag: soep, een ovenschotel, een stamppot. Eten wat de pot schaft voor 7,50 euro. Vooral op donderdag zijn er al zo’n 25 klanten. Veel ouderen, maar ook jonge stellen. Ze hoopt straks op een lange tafel, waar iedereen kan aanschuiven voor de maaltijden.

De buurtvereniging houdt op tweede paasdag om 13.30 uur bij De Wieken eierzoeken en eiertikken. Esther Poorter kijkt er al naar uit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden