<p>Kijkje in een operatiekamer &nbsp;van het St Jansdal.</p>

Kijkje in een operatiekamer  van het St Jansdal.

(Foto: St Jansdal)

Meer ruimte en tijd voor operaties in St Jansdal

  Nieuwsflits

In ziekenhuis St Jansdal is de coronazorg op de verpleegafdelingen en op de IC momenteel stabiel. Het aantal COVID-gerelateerde patiënten blijft landelijk afnemen. Het is de verwachting dat de daling doorzet.

NUNSPEET - Dit maakt dat het ziekenhuis het besluit heeft genomen om het aantal IC bedden, wat uitgebreid was om de extra toestroom van COVID patiënten te kunnen opvangen, Hierdoor ontstaat ruimte om vanaf 25 mei meer operatiekamers te openen in Harderwijk en Lelystad. Arend Jan Poelarends, lid raad van bestuur: "We zijn opgelucht dat er voorzichtig ruimte is voor meer reguliere zorg in ons ziekenhuis. Medewerkers die geholpen hebben op de IC, kunnen hun oorspronkelijke taken oppakken op het operatiecomplex. Dit geeft artsen de mogelijkheid een begin te gaan maken met het inhalen van operaties die zijn uitgesteld.” Patiënten, waarvan de operatie is uitgesteld en die op een wachtlijst staan, worden gebeld. Het verzoek is om niet zelf contact met het ziekenhuis op te nemen.

De coronamaatregelen blijven verder van kracht, zoals de check-in en het maken van een afspraak om op bezoek te gaan bij iemand die opgenomen is, of voor bloedprikken of een röntgenfoto.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden