<p>De schoolhond Dexter is lief voor de leerlingen, enthousiast en heel leergierig.&nbsp;</p>

De schoolhond Dexter is lief voor de leerlingen, enthousiast en heel leergierig. 

(Foto: Junior College)

Junior College Nunspeet trekt schoolhond Dexter aan

  Nieuwsflits

Het Junior College heeft een zeer opvallende werknemer aangetrokken: Dexter.

NUNSPEET - Dexter is een schoolhond die in de bovenbouw van het Junior College (klas 1 en 2) een paar dagen per week met zijn baasje meekomt. Zijn baasje is een docente die een opleiding volgt tot coach met Dexter als co-coach.

Dexter, een cockapoo (kruising cocker spaniël en poedel) van zes maanden oud, wordt opgeleid als ‘schoolhond’ en kan zich dan specialiseren in het omgaan met kinderen met autisme of een angststoornis. Schoolhonden blijken een positief effect te hebben op alle leerlingen in het algemeen en op autistische leerlingen in het bijzonder. Samenwerking met de hond zorgt voor reductie van psychische onrust, groter zelfvertrouwen, verhoging van empathie, meer verantwoordelijkheidsgevoel en een positief humeur.

Leerling Brandy: “Een dag op school met Dexter is heel anders dan een dag zonder hem. Wanneer Dexter er niet is, voel ik mij sneller gestrest en onrustig. Wanneer Dexter er is, word ik automatisch al rustiger, is het gezelliger en leuker in de klas. Eigenlijk maakt Dexter mijn dag dus goed.”

Docenten merken ook dat Dexter voor een positieve sfeer in de klas zorgt. De kinderen worden milder en kalmer in de nabijheid van de schoolhond. Raken hun frustratie, onrust of onzekerheid kwijt. Het geeft een goede sfeer en zoals de leerlingen zelf zeggen: wanneer Dexter niet op school is, zijn we niet compleet.

Dexter heeft ook een eigen account op Instagram: dexter_de_schoolhond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden