<p>&nbsp;Burgemeester Breunis van de Weerd kwam langs tijdens een van de online vergaderingen van Jong&amp;Politiek.</p>

 Burgemeester Breunis van de Weerd kwam langs tijdens een van de online vergaderingen van Jong&Politiek.

(Foto: Jong&Politiek)

Jong&Politiek is blij met steun Nunspeet

  Nieuwsflits

Jong&Politiek Nunspeet krijgt sinds dit jaar geen subsidie meer vanuit Den Haag. Het onafhankelijke jongerenplatform voor de lokale politiek kwam daardoor in gevaar. De jongeren spraken hierover met burgemeester Breunis van de Weerd. En die bood uitkomst.

NUNSPEET - Van de Weerd kwam langs tijdens een van de online vergaderingen van Jong&Politiek en gaf aan dat hij een voorstel zou doen aan de fractievoorzitters. Hij adviseerde de jongeren om te lobbyen bij de fractievoorzitters. Dit allemaal om ervoor te zorgen dat Jong&Politiek de belangen van jongeren in Nunspeet kan blijven behartigen in de gemeentepolitiek en jongeren die dat wensen door kan laten stromen naar politieke partijen.

Het voorstel werd door de burgemeester ter peiling aangebonden aan de fractievoorzitters via de commissie Algemeen Bestuur. De lobby werd ingezet en de jongeren van Jong&Politiek belden fractievoorzitters in de week voor de commissievergadering om het voorstel uit te leggen en vragen beantwoorden. De fractievoorzitters stelden kritische vagen maar ze waren allemaal ook enthousiast om samen de schouders eronder te zetten en te zorgen dat Jong&Politiek in Nunspeet kon blijven bestaan.

Daarna begonnen de jongeren aan het echte werk en spraken in bij de commissievergadering. De jongeren legden uit wat Jong&Politiek doet en waarom de organisatie van belang is voor de jongeren in de gemeente. Ze vertelden onder andere over de voorstellen die werden geschreven voor de gemeente over oudejaarsavond, toerisme, verkeer, corona en andere zaken. Ook vertelden de jongeren hoe ze de toekomst zien van Jong&Politiek. Ze willen een platform zijn voor de jongeren in Elspeet, Vierhouten, Hulshorst en Nunspeet. Ook willen ze zichzelf ontwikkelen en de (sociale) omgeving leren kennen door cursussen, workshops, werkbezoeken en excursies. En uiteindelijk laten zien dat jongeren er echt toe doen in de gemeente.

De inspraak en het meedoen in de commissievergadering werd door de jongeren als leerzaam ervaren. Ze vonden het leuk om te zien hoe er nu echt besluiten worden genomen in de gemeente. Uiteindelijk hebben de jongeren het goed gedaan, want alle commissieleden spraken hun steun uit om Jong&Politiek Nunspeet voortaan financieel te ondersteunen.

Jong&Politiek gaat dus door met het activiteiten organiseren voor jongeren in de gemeente Nunspeet. Inmiddels zijn de jongeren bezig om voorstellen te schrijven die alle partijen misschien kunnen meenemen in hun verkiezingsprogramma’s voor de gemeenteverkiezingen volgend jaar. Dit zijn vooral thema’s die belangrijk zijn voor jongeren, zoals onder andere wonen en duurzaamheid. Wie mee wil helpen kan een mail sturen naar: jongenpolitiek@ziggo.nl, of een bericht sturen via de instagrampagina of Facebookpagina van Jong&Politiek als jij ideeën hebt over hoe het beter kan in de gemeente Nunspeet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden