<p>Stichting Vrienden van Het Baken overhandigt de eerste &#39;wonderfoons&#39;.</p>

Stichting Vrienden van Het Baken overhandigt de eerste 'wonderfoons'.

(Foto: Het Baken)

Wonderfoons voor vier locaties van Het Baken

  Nieuwsflits

Stichting Vrienden van Het Baken heeft onlangs zogeheten ‘wonderfoons’ aangeboden aan de ‘vier locaties van zorginstelling Het Baken, te weten Seewende (Nunspeet), De Voord (Elburg), De Hullen (Oldebroek) en Hoenwaard (Hattem). Na veel oponthoud vanwege corona is het nu dan eindelijk gelukt. In de 24 goed werkende wonderfoons kunnen 100 verschillende muzieknummers.

NUNSPEET - Een wonderfoon is een ouderwetse grijze telefoon, met draaischijf, die is omgebouwd tot een soort jukebox. Mensen met dementie, de voornaamste doelgroep, herkennen het toestel. Bij het kiezen van een nummer wordt er een liedje afgespeeld. De opgeslagen muziek komt uit de oude doos, bijvoorbeeld hits uit jaren 50 en 60. Het horen hiervan wordt als een geluksmoment ervaren door ouderen en mensen met dementie.

De Vrienden van Het Baken kregen na een oproep de oude telefoontoestellen van vele particulieren voor dit project aangereikt. De Stichting Vrienden van Het Baken is bij dit project gesponsord door het elektronicabedrijf SDD in Emst. Het bedrijf ontwierp en schonk de benodigde elektronica. De Belangenvereniging Rondweg Oost in Nunspeet deed een financiële bijdrage.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden