<p>Acht leden van de groep van dertien vrouwen die de pittige uitdaging aangaan.</p>

Acht leden van de groep van dertien vrouwen die de pittige uitdaging aangaan.

(Foto: Wichert Stoffer)

Vrouwen wandelen 50 km voor hoop

  Nieuwsflits

Een groep enthousiaste inwoners van de gemeente Nunspeet loopt op zaterdag 26 juni een route van 50 kilometer. Deze start in Elspeet, voert door het prachtige natuurgebied rondom Vierhouten naar Nunspeet, om via Hulshorst weer terug te keren naar Elspeet.

ELSPEET - De groep van dertien wandelaars loopt deze route niet zomaar, de deelnemers lopen voor een bijzonder doel. Ze willen hoop brengen in de levens van kinderen in armoede, waarvoor de leefomstandigheden door de pandemie nog slechter zijn geworden. Door de beperkingen en tegenslagen van de afgelopen maanden hebben veel ouders weinig betaald werk kunnen doen. Het doorgaans toch al lage inkomen is daardoor nog minder geworden en daarom ontbreekt het vaak aan voldoende voedsel en andere levensbehoeften.

Noodfonds

Stichting Compassion houdt zich onder normale omstandigheden vooral bezig met de ontwikkeling van kinderen die in armoede leven. Nu de nood door de pandemie extreem is in sommige gebieden, vooral in Zuid Amerika, maar ook in delen van Afrika en Zuid-Oost Azië, zorgt Compassion samen met partnerorganisaties voor de eerste levensbehoeften van kinderen en hun gezinnen. Daarvoor is een speciaal noodfonds in het leven geroepen. Omdat de gevolgen van de crisis nog lange tijd invloed zullen hebben op de leefomstandigheden in deze gebieden is financiële steun aan dit noodfonds bijzonder welkom.

Gerechtigheid

Een van de wandelaars: “Wij willen eindelijk weer eens op vakantie. Zij willen weer naar school en ze bidden om werk voor hun ouders.”
De twaalf wandelaars maken deel uit van ‘Team Nunspeet’. Een grote groep enthousiaste sporters uit de gemeente Nunspeet die op zaterdag 26 juni meedoet aan de ‘Muskathlon@home’. Dit is een initiatief van stichting De 4e Musketier (ook wel: 4M) die zich op velerlei manieren inzet voor gerechtigheid wereldwijd. Op deze dag wordt door veel mensen die zich aan deze missie hebben verbonden geld ingezameld voor de partners van 4M: Open Doors, Tot Heil des Volks en Compassion Nederland.

Pittige uitdaging

Vijftig kilometer wandelen is een pittige uitdaging. Daarom worden de lopers ondersteund door een verzorgingsteam dat zorgt voor EHBO ondersteuning en diverse verzorgingsposten onderweg. Na veertig kilometer staat een bezinningsmoment door Jennifer Elskamp gepland om de lopers moed in te spreken voor de laatste tien kilometer. De doelstelling van het team, dat loopt onder de naam Walk for Hope is om met hun actie 5.000 euro voor Compassion op te halen. Daarvan is begin juni ongeveer de helft binnen. Er is dus nog werk aan de winkel.

Wie een bijdrage wil leveren aan deze mooie missie kan dat doen via: https://home.muskathlon.nl/deelnemers/walk-for-hope.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden