<p>Scène uit 'Belle en het Beest'. De musical is te zien in Veluvine.</p>

Scène uit 'Belle en het Beest'. De musical is te zien in Veluvine.

(Foto: Fotografie Wim Lanser)

‘We schreeuwen het nu van de daken!’

  Nieuwsflits

Het nieuwe theaterprogramma van Veluvine is inmiddels bekend. Op vrijdag 18 juni 12.00 uur begint de kaartverkoop.

NUNSPEET - Het eerste deel van het nieuwe theaterseizoen van Veluvine wordt vrijdag 18 juni gepresenteerd op de website. Vanaf dan kunnen bezoekers hun allereerste kaartjes kopen voor voorstellingen die van september t/m december op het podium te zien zijn. De programmering vanaf januari wordt op een later tijdstip bekend gemaakt. Veluvine trakteert Nunspeet en omgeving weer op een afwisselend cultureel programma, inclusief een warme ontvangst en een naborrel in de foyer. Van cabaret tot muziek en van toneel tot familievoorstellingen.

Hannelore Leusink, directeur-bestuurder van Veluvine: “Als vanouds is het programma een mix van bekende artiesten en (nog) onbekender talent in diverse genres. De totstandkoming van het programma verliep dit jaar anders dan anders. Normaliter programmeert een theater zo’n kleine twee jaar vooruit. Voor aankomend seizoen stonden theaters en dus ook Veluvine voor extra uitdagingen. Tot het laatste moment werden extra shows aangeboden of juist teruggetrokken, wisselden voorstellingen nog van cast en moeten we flexibel zijn in het maximaal aantal bezoekers in de zaal. Daar bovenop komen nog de verplaatsingen van eerder afgelaste voorstellingen uit het lopende seizoen. Ook dát publiek willen we optimaal bedienen. Je kunt het met recht een echte puzzel met data noemen. Hierin wil je wel zorgvuldig zijn om het publiek de verdiende kwaliteit te bieden. Maar het is gelukt. Vrijdag 18 juni 12.00 uur is het dan écht zover dat we het eerste deel van het seizoen bekend maken aan het publiek en zelfs een sneak preview geven van wat daarna komt. Op die dag schreeuwen we het van de daken.’’

Door de versoepelingen is het publiek ook de komende maanden van harte welkom in Veluvine. De nieuwe kunstexpositie van Tom de Klerk en Corine Ton is gratis te bezoeken. In juni is het elke vrijdag filmavond in het VIP-Filmhuis. In juli en augustus zijn er diverse speeldata van de NJO Muziekzomer Gelderland en komt er o.a. klapstoelcabaret en klassiek muziektheater naar het Veluvine-terrein. Het zomerprogramma sluit af met een kindercabaret-voorstelling. Bovendien wordt het genieten van de uitvoering van de eindmusicals van zes basisscholen uit Nunspeet e.o., dankzij de nieuwe livestreaming faciliteiten in de Grote Zaal.

Op 15 september houdt Veluvine haar preview-avond. Tijdens dit evenement presenteert het theater voorproefjes van wat het publiek mag verwachten in het nieuwe seizoen. Deze avond is toegankelijk voor de Vrienden en Sponsors van Veluvine en natuurlijk voor het theaterminnend publiek uit Nunspeet en omgeving. De kaartverkoop hiervoor start in de zomer.

Kaarten voor het nieuwe theaterseizoen zijn vanaf vrijdag 18 juni 12.00 uur verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl en bij de theaterkassa (op werkdagen geopend van 09.00 tot 17.00 uur).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden