(Foto: Harro Bannink)

Balletscholen dansen ‘Notenkraker’

  Nieuwsflits

NUNSPEET - De Gelderse Balletscholen brachten zaterdag 19 juni onder leiding van Bernice Zwijnenburg hun eigentijdse versie van Tsjaikovski’s Notenkraker op de planken van de Veluvine.

Na maanden van voorbereiding, waarbij de leerlingen en docenten danig op de proef waren gesteld met eerst online lessen en later buiten tijdens het regenachtige voorjaar, konden zij nu dansen op het podium. Helaas was er nog geen publiek in de zaal, maar was dat met hen verbonden via een live stream. De weergave was van uitzonderlijk hoge kwaliteit met verschillende camerastanden en close-ups.

De Notenkraker - een pop - komt in een droom tot leven als prins en neemt de slaapster mee op reis. In fraaie, wisselende decors werden ook de kijkers meegenomen naar een bloementuin, een winterland en naar suikerland waarin de dansers in steeds wisselende en bijpassende kostuums dansten. In de vierde acte werd het zelfs een wereldreis met onder meer dansen en muziek uit Egypte, Peking, Parijs, en Ierland. Naast Tsjaikovski’s puur klassieke muziek werd er in deze versie van de Notenkraker ook moderner gedanst op bijvoorbeeld jazzmuziek en Charles Aznavour’s Formidable.

De professionele weergave in het theater, het goed getimede camerawerk en de snelle online verbinding, werd mede mogelijk gemaakt door de sponsoring van AIC Harderwijk, Broekhuis Harderwijk, Costume Share, Schuiteman accountants en Van Zeijl Bijl Aartsen Advocaten.

In september beginnen de leerlingen weer in de balletscholen in Nunspeet en Ermelo. Dan is er ook plaats voor nieuwe dansers en danseressen. Voor alle details: www.gelderseballetscholen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden