<p>De deelnemers aan de &lsquo;Walk for Hope&#39;.&nbsp;</p>

De deelnemers aan de ‘Walk for Hope'. 

(Eigen foto)

‘Walk for Hope’ levert 6000 euro op voor Compassion

  Nieuwsflits

ELSPEET - Zaterdagochtend om 5 uur startte een groep van tien wandelaars vanuit Elspeet voor een lange wandeltocht. De eerste kilometers voerden over de met dauw bedekte heide richting Vierhouten. Iets na achten liep de groep door het centrum van Nunspeet en werd daar aangemoedigd door vroege supporters. De eerste stop was aan de Kolmansweg, waar voor koffie en eten was gezorgd. Vanaf dit punt sloten nog vier wandelaars aan om de volgende 30 kilometer mee te lopen. Verderop, ter hoogte van de campings aan het Veluwemeer werd de groep verrast door de reportagewagen van RTV Nunspeet voor een interview. In Hulshorst was de volgende stop, waar Kees Smit voor vers fruit en drinken had gezorgd.

De tocht ging verder langs de zandverstuiving bij Hulshorst. Vermoeide spieren, vele blaren en de warmte begonnen hun tol te eisen. Het werd wat stiller in de groep, maar het tempo bleef er goed in. Via Stakenberg en de Elspeterheide kwam de vermoeide groep aan bij de laatste verzorgingspost aan de Bergweg. Ze werden onthaald door Jennifer Elskamp die ‘Our God is een awesome God’ voor de deelnemers zong. Er werd nog gegeten en gedronken en de EHBO-ploeg werkte hard om de lopers te verzorgen voor de laatste fase van de tocht. Daarna ging de groep richting Kleine Kolonie en de Uddelerheide. Sommigen liepen juist weer beter dan daarvoor, anderen moesten op karakter de laatste kilometers doorstaan. Een blikje energiedrank, dat spontaan werd aangeboden bij Mennorode gaf net dat laatste beetje energie om de finish te halen.

Een van de deelnemers: “De spontane acties onderweg, het lied ‘Awesome God’, een blikje energiedrank vlak voor de finish en het warme onthaal in Elspeet, gaven steeds het zetje dat we nodig hadden. Geweldig!”

Tegen vijf uur in de middag kwam de groep aan op De Brink in Elspeet. Ze werden met geklap en gejuich binnengehaald door een grote groep supporters die bloemen uitdeelden aan deelnemers. Het laatste stukje naar de finish aan de Vierhouterweg liepen familieleden en vrienden mee om de groep over de eindstreep te loodsen. 

De dag werd afgesloten met een BBQ. De wandelaars zijn vooral het EHBO-team bijzonder dankbaar. ‘’Zonder hun hulp was het niet gelukt om met de gehele groep de eindstreep te halen.’’

Het team haalde via sponsoring ruim 6.000 euro op voor Compassion. Die stichting besteedt dit geld aan noodhulp voor kinderen en hun gezinnen die het extra moeilijk hebben door de coronacrisis. Het doel van de wandelaars is dus geslaagd: ‘hoop brengen in de levens van kinderen die in armoede leven’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden