<p>Rebecca Rens, Kylian Boon en Robin Mazier achter de bar van Grand Café 2020 (v.l.n.r.).</p>

Rebecca Rens, Kylian Boon en Robin Mazier achter de bar van Grand Café 2020 (v.l.n.r.).

(Foto: Leo Polhuijs)

Horeca weer terug naar ‘bijna normaal’

  Nieuwsflits

Kroegen en restaurants mogen weer helemaal open na de recente versoepelingen in het coronabeleid. Natuurlijk zijn horeca-ondernemers hier superblij mee. Maar waar halen ze personeel vandaan?

NUNSPEET - Grand Café 2020 aan de Stationslaan in Nunspeet is in juni vorig jaar geopend na een overname. ‘’Geen makkelijke tijd, midden in de coronacrisis, ‘’zegt Mike Meijers. Hij is mede-eigenaar samen met Joop Mazier en Johan Huisman. ‘’We waren nog maar net geopend, toen we vanwege corona alweer dicht moesten. Inmiddels mogen we weer helemaal open en weten de gasten ons weer goed te vinden voor drinken, eten en muziek. We zijn lekker actief met onder meer livemuziek en dansen op zaterdagavond en activiteiten als een pubquizz, verkoop van schilderijen en ons sportcafé, daarmee trekken we veel mensen. ’’ 

Bedrijfsleider Robin Mazier vertelt dat het Grand Café veel mensen uit de regio trekt, maar ook toeristen en dagjesmensen. ‘’We zijn nog wel steeds voorzichtig in verband met corona. Zo maken we continu tafels en stoelen goed schoon en moeten gasten anderhalve meter afstand aanhouden. Dat is wat lastiger als het later op de avond wordt, maar in het algemeen lukt het best. Alleen voor de zaterdagavond moet je een testbewijs hebben om binnen te komen, verder niet.’’

Een groot probleem is volgens Meijers en Mazier het vinden van personeel. ‘’We kunnen nu nog niet de hele week open zijn, simpelweg omdat er te weinig personeel is. Dus als je nog iemand weet…? 

Ook bij Grand Café Banka aan de Dorpsstraat in Nunspeet in het personeelsgebrek een probleem. ‘’We zijn blij dat we weer helemaal open mogen en dat de coronaregels weer versoepeld zijn. Klanten weten ons weer goed te vinden. Het is hartstikke druk. Anderhalve meter afstand houden is ook best te doen. Maar tijdens de coronacrisis is veel personeel verdwenen naar een andere baan en je hebt niet zomaar weer nieuwe mensen gevonden. Corona heeft in dit opzicht veel kapotgemaakt.’’ 

In tegenstelling tot zijn collega ondernemers heeft Gerhard Hoeve van Bij Frans aan de Harderwijkerweg in Nunspeet geen problemen met personeel. ‘’Ik hoor dat het probleem in onze branche speelt, maar we hebben op dit moment voldoende mensen. ‘’ Gerhard vertelt dat het in zijn restaurant steeds drukker wordt. ‘’Ook gasten van vroeger komen weer terug. Bovendien ontvangen we veel toeristen. We hebben het op dit moment hartstikke druk. Dat komt natuurlijk ook omdat er door de versoepelingen weer langere openingstijden zijn en er weer meer mag. Om de anderhalve meter afstand te bewaren, hebben we in ons restaurant schermen geplaatst. ‘’

(Door: Leo Polhuijs)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden