<p>Wethouder Mark van de Bunte kreeg een palet met verf en een kwast om op het welkomstbord het woord 'open' te schilderen. De kinderen van zijn broer wilden hem graag helpen.</p>

Wethouder Mark van de Bunte kreeg een palet met verf en een kwast om op het welkomstbord het woord 'open' te schilderen. De kinderen van zijn broer wilden hem graag helpen.

(Foto: Dick Baas)

Galerie ‘Kijk nou! Kunst’ vrijdag passend geopend

  Nieuwsflits

Met als naam ‘Kijk nou! Kunst’ heeft de Nunspeetse School vrijdag 2 juni een galerie en atelier in gebruik genomen in het winkelcentrum De Sterrehof aan de Spoorlaan in Nunspeet. De Stichting Muurgedichten Nunspeet verrijkte ‘Kijk nou! Kunst’ met een aantal gedichten op de ramen. De eerste expositie werd geopend door wethouder Mark van de Bunte.

NUNSPEET - Het gaat om hedendaagse kunst van de leden van de Kunstkring. Het is een zoektocht geweest om een goede ruimte te vinden. Het was een lumineus idee om leegstaande winkelpanden te gebruiken. Zo werden een leegstaande winkel en voormalige frietzaak in De Sterrehof heringericht tot galerie en werkruimte dank zij de medewerking van de gemeente en Ambitus Vastgoed. De kunstenaars kunnen er tot de zomer van 2022 gebruik van maken. Dan wordt De Sterrehof gesloopt. 

Aanwinst

Tot die tijd is het een aanwinst voor het kunstenaarsdorp. Voorzitter Leen Bosman is dan ook blij met deze mogelijkheid. Elke twee maanden komen er nieuwe schilderijen, beelden en andere kunst. Publiek is welkom op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. De kunstenaars zijn er regelmatig aan het werk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden