<p>De deelnemers aan de ‘Walk for Hope' liepen in twaalf uur 6000 euro bijeen.</p>

De deelnemers aan de ‘Walk for Hope' liepen in twaalf uur 6000 euro bijeen.

Foto: (Eigen foto)

‘Walk for Hope’ levert 6000 euro op voor Compassion

  Nieuwsflits

ELSPEET - Een groep van tien wandelaars begon zaterdag 26 juni om 05.00 uur in Elspeet voor een lange wandeltocht (’Walk for Hope’) richting Vierhouten. Iets na achten liep de groep door het centrum van Nunspeet en werd daar aangemoedigd door supporters. De eerste stop was aan de Kolmansweg, waar voor koffie en eten was gezorgd. Bij dit punt sloten  vier wandelaars aan om de volgende 30 kilometer mee te lopen. In Hulshorst was de volgende stop, waar Kees Smit voor fruit en drinken zorgde.

De tocht ging verder langs de zandverstuiving bij Hulshorst. Vermoeide spieren, vele blaren en de warmte begonnen hun tol te eisen. Het werd wat stiller in de groep, maar het tempo bleef er goed in. Via Stakenberg en de Elspeterheide kwam de groep aan bij de laatste verzorgingspost aan de Bergweg. De groep werd onthaald met gezang, eten, dank en - indien nodig - verzorgd door een EHBO-ploeg. Daarna ging de groep richting Kleine Kolonie en de Uddelerheide. Tegen vijf uur in de middag kwam de groep aan op De Brink in Elspeet. Ze werden binnengehaald door een grote groep supporters die bloemen uitdeelden. Het laatste stukje naar de finish aan de Vierhouterweg liepen familieleden en vrienden mee om de groep over de eindstreep te loodsen.

Het team haalde via sponsoring ruim 6.000 euro op voor Compassion. Die stichting besteedt dit geld aan noodhulp voor kinderen en hun gezinnen die het extra moeilijk hebben door de coronacrisis. Het doel van de wandelaars is dus geslaagd: ‘hoop brengen in de levens van kinderen die in armoede leven’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden