<p>Margo en Matthijs Varwijk tonen trost het nieuwe jaarmagazine en CBF-keurmerk voor hun stichting Barnabas.</p>

Margo en Matthijs Varwijk tonen trost het nieuwe jaarmagazine en CBF-keurmerk voor hun stichting Barnabas.

Foto: (Eigen foto)

Zilveren jubileum stichting Barnabas

  Nieuwsflits

Juni was een bijzondere maand voor de in Nunspeet gevestigde Stichting Barnabas. Net als voorgaande jaren werd het Jaarmagazine van de stichting verzonden. Dit keer een hele speciale editie, want de organisatie bestaat ruim 25 jaar. Via het jubileummagazine wordt teruggeblikt op hoe het allemaal begonnen is en waar de stichting nu staat. Daarnaast werd vorige maand het CBF-keurmerk toegekend. Dat is een bekroning op de professionaliseringsslag die de stichting heeft doorgemaakt, vinden de initiatiefnemers.

NUNSPEET - Stichting Barnabas is een christelijke stichting uit Nunspeet die wereldwijd op verschillende manieren hulp, troost en bemoediging brengt onder kwetsbare mensen. Sinds 2019, het jaar waarin zoon Matthijs de stichting overnam van zijn vader Bert Varwijk, wordt jaarlijks een jaarmagazine uitgebracht. In deze uitgave wordt de lezer in een vogelvlucht meegenomen naar de reizen die er zijn gemaakt. Verder kan er worden gelezen welke activiteiten in het binnen- en buitenland plaatsvonden.

Crisisjaar

Dit jaar wordt er in het jaarmagazine teruggeblikt op de activiteiten van het jaar 2020. Een bijzonder jaar, want de stichting vierde haar zilveren jubileum. Vanwege de coronamaatregelen konden er minder reizen gemaakt worden. Matthijs Varwijk: ‘’Natuurlijk betekent dit niet dat er stil is gezeten. In tegendeel; in alle landen is de hulp doorgegaan, met dank aan de lokale contactpersonen. Juist in een crisisjaar, zoals 2020, komen kwetsbare mensen nog meer onder druk te staan. Praktische hulp en geestelijke ondersteuning zijn hard nodig! Denk bijvoorbeeld aan Libanon, die kampt met de gevolgen van de ontploffing in Beiroet. Tel daar de politieke spanningen, het vluchtelingenprobleem en een economische crisis bij op. Het is dan niet moeilijk om voor te stellen welke dramatische gevolgen het coronavirus heeft op het instabiele land. Ook in Oeganda, Congo, Pakistan en Oekraïne kon de Stichting helpen met noodhulp in verband met corona.’’

Stap voor stap

De lopende projecten in verschillende landen liepen ondertussen ook door. Naast aandacht voor wat er in het jaar 2020 gebeurde, wordt in het jubileummagazine ook teruggeblikt op hoe de stichting ooit begonnen is; stap voor stap, door het echtpaar Bert en Dinie Varwijk.

Naast de ANBI-status heeft Stichting Barnabas deze maand ook het CBF-keurmerk mogen ontvangen. Met dit CBF-keurmerk toont de stichting aan dat ze aan strenge kwaliteitseisen voldoet. Zo weet je als donateur zeker dat de stichting bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met iedere euro en hiervoor verantwoording aflegt. De toezichthouder van het CBF controleert de stichting ieder jaar, en voorziet hen daarnaast van feedback en verbeterpunten. Dit keurmerk is voor de stichting een bekroning op de professionaliseringsslag die zij de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Belastingdienst stelt voorwaarden aan een organisatie die een ANBI wil zijn. Een organisatie die daaraan voldoet, krijgt de ANBI-status. Dat is aantrekkelijk voor donateurs omdat giften aan een ANBI-belastingvoordeel kunnen opleveren. Dit geldt zowel voor losse giften via de giftenaftrek als via periodieke giften. Een ANBI zelf betaalt geen erf- of schenkbelasting.

Wil je meer lezen over Stichting Barnabas? Vraag het magazine aan via info@stichtingbarnabas.nl 

Of ga naar de website van de organisatie:

stichtingbarnabas.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden