<p>Mozaïek-voorzitter Rita Timmers (links) en bestuurslid Lamiae Hanouf.</p>

Mozaïek-voorzitter Rita Timmers (links) en bestuurslid Lamiae Hanouf.

(Foto: Sieneke Ribberink)

Mozaïek zwaait Lamiae Hanouf uit

  Nieuwsflits

Mozaïek heeft afscheid genomen van Lamiae Hanouf, De Nunspeetse heeft zich veertien jaar ingezet als bestuurslid van de plaatselijke multiculturele vrouwengroep.

NUNSPEET - Toen Lamiae in 2007 via een kennis was gevraagd om mee te komen naar de bijeenkomst van Mozaïek, hoefde ze niet lang te twijfelen. Ze vond het fijn om even ergens heen te gaan, koffie te drinken met andere vrouwen en te kletsen. Ze bleef komen, vanwege de behoefte om gehoord te worden en te praten met anderen. Lamiae: “Bij Mozaïek heb ik gemerkt dat de vrouwen openstaan voor iedereen. Je wordt er geaccepteerd zoals je bent. Er zijn vrouwen van allerlei nationaliteiten bij elkaar. Dat maakt het zo bijzonder.” 

Ook kreeg  Lamiae de ruimte om allerlei dingen te gaan doen en al snel werd ze als bestuurslid gevraagd. Mozaïek heeft elke maand een bijeenkomst op donderdag. De middagen bevatten ontmoeting en informatie. Ook hier heeft Lamiae veel aangehad, zoals een bijeenkomst over opvoeden in twee culturen. De jaarlijkse uitjes waren voor Lamiae een hoogtepunt. Lamiae: “Mijn mooiste herinnering is het uitje naar de Tweede Kamer. Dat was een hele rijke ervaring. Ik ging toen ook voor de eerste keer in de tram naar het strand van Scheveningen. Samen gek doen, lachen en plezier hebben. Mozaïek gaf mij de gelegenheid om een dagje weg te gaan en even iets voor mezelf te doen.” 

Mozaïek heeft Lamiae ook veel leermomenten geboden. Bijvoorbeeld die keer dat ze gevraagd was om voor het Participatie Verklaringstraject een presentatie over Mozaïek te geven. “Ik ben toen voor het eerst naar het gemeentehuis gegaan. Sprak daar voor het eerst met de burgermeester en daar voor het eerst een presentatie gehouden voor veel mensen. Ik voelde me heel onzeker, maar dankzij de aanmoediging heb ik het toch gedaan. Achteraf zie ik hoe ik door dit soort momenten sterker ben geworden. Ik ben anders naar de wereld gaan kijken. Ik wil graag verder komen en Mozaïek heeft me daarbij geholpen.” 

Lamiae is inmiddels afgestudeerd als tolk en heeft haar eigen tolkbureau. In het najaar start zij met de opleiding voor vertaler. Vanwege haar werk heeft ze geen tijd meer om bestuurslid te zijn van Mozaïek.  ”Nu heb je weer een nieuwe generatie, nieuwe vrouwen, veelal Syrisch en Eritrees. Zij verdienen, net als ik, goede aandacht en dat ze betrokken worden bij het leven in Nunspeet.”

Mozaïek-voorzitter Rita Timmers: ‘’De kracht van Mozaïek ligt in het warme netwerk. Je gaat geen nieuwe dingen proberen als je er helemaal alleen voor staat. Vrouwen krijgen meer contacten, leren meer, blijven hun Nederlands oefenen en durven meer. Alle vrouwen zijn welkom.’’

Een keer kennismaken? Mozaïek houdt elke tweede donderdag van de maand, van 13.15 tot 14.30 uur, een bijeenkomst. Op andere donderdagen wordt er gewandeld. Startpunt is het Veluwe Transferium om 13.00 uur. Info: Gerda van de Streek. Gerdam.bosch@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden