'Doorgeslagen privacywet heeft extra doden gekost'


Burgemeester Breunis van de Weerd van Nunspeet is geïnterviewd door het Reformatorisch Dagblad
Burgemeester Breunis van de Weerd van Nunspeet is geïnterviewd door het Reformatorisch Dagblad (Foto: Bram van de Biezen)

'Doorgeslagen privacywet heeft extra doden gekost'

  Nieuwsflits

NUNSPEET - “De doorgeslagen privacywet heeft extra doden gekost”, zegt de Nunspeetse burgemeester Breunis van de Weerd op zaterdag 16 mei in het Reformatorisch Dagblad.

Van de Weerd: “Toen het parlement debatteerde over te weinig ic-bedden, overleden bij ons massaal mensen in verpleeghuizen. Niemand wist het, want officiële instanties mochten het niet melden. De GGD zei me niet te gaan bellen als er mensen in Nunspeet waren besmet of overleden, omdat het herleidbaar was. Mijn informatie moest ik vergaren via semilegale kanalen.”

In het interview zegt de burgemeester ook dat er in de Nunspeetse gemeenschap wordt gesproken over een monument voor de 80 slachtoffers die er in zijn gemeente al gestorven zijn aan het coronavirus..

Van de Weerd is er niet gerust op dat de Nunspeetse bevolking de lockdown-regels nog lang kan volhouden. “Mensen krijgen korte lontjes en het begrip voor de maatregelen neemt af.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden