Veluvine gaat stapje voor stapje open


Hannelore Leusink-Bosch in de grote theaterzaal van Veluvine. (Foto: Jenco van Zalk)
Hannelore Leusink-Bosch in de grote theaterzaal van Veluvine. (Foto: Jenco van Zalk) (Foto: Jenco van Zalk)

Veluvine gaat stapje voor stapje open

  Nieuwsflits

'Bewaar je ticket, geniet later van de uitgestelde voorstelling'

Jenco van Zalk

In en om het multifunctionele centrum Veluvine komt voorzichtig meer bedrijvigheid. Er wordt buiten gesport, muziekles gegeven en deze week gaat de bibliotheek weer open. Samenkomsten zoals vergaderingen, presentaties, lessen etc. zijn nog niet mogelijk. Culturele activiteiten staan in de wacht. Maar moeilijke tijden zorgen ook hier voor creativiteit. Live-stream uitzendingen vanuit Veluvine, zoals het online afscheidsconcert van Elly en Rikkert. En vanaf 1 juni start het ‘Veluvine VIP Filmhuis’ op woensdag en vrijdag.

NUNSPEET - De Veluvine moest dicht in verband met het coronavirus en alles stond plotseling stil. Van het ene op het andere moment was er een andere werkelijkheid en moest er gewerkt worden aan annuleringen en opschorten van activiteiten. “Het voor- en najaar zijn drukke maanden voor de Veluvine. We missen ons publiek,” vertelt Hannelore Leusink-Bosch, directeur van de Veluvine.

“Naast de bedrijvigheid van verhuur en horeca, zijn het belangrijke maanden voor het theater. De culturele sector heeft een eigen ritme en dat begint al ver voor het uitbrengen van het jaarlijkse programma. Voorstellingen en artiesten voor het nieuwe seizoen zijn dan al geregeld. En onderwijl ben je volop bezig met het huidige programma. De puzzel wordt hoe we straks uitgestelde voorstellingen en nieuwe voorstellingen kunnen combineren. Maar ook daar zien we lichtpuntjes, creativiteit en samenwerken is daarbij heel belangrijk. We willen heel graag dat de bezoekers van ons theater naar de voorstelling kunnen die ze geboekt hebben. Vandaar ook onze oproep: Bewaar je ticket, geniet later!”

VIP-ambiance

“Tien jaar geleden begonnen we met niets. We hebben in de afgelopen jaren een mooie culturele infrastructuur opgezet. Van professionele voorstellingen tot goed bezocht amateurtoneel, en van verenigingen tot bedrijven die gebruik maken van die goede voorzieningen. Dat is een mooie basis om er samen de schouders onder te zetten,” zo benadrukt Hannelore. “Gelukkig hebben we goede partners, verschillende trouwe gebruikers en niet in de laatste plaats een trouw publiek dat ons waardeert.”

“Na twee maanden dicht te zijn geweest willen we een goede start. Vandaar het ‘Veluvine VIP Filmhuis’. Toch naar de film in een echte vip-ambiance", zo vertelt Hannelore enthousiast. “We schuiven het podium van de Rabozaal in en krijgen een zaal waarin we ruim 27 stoelen kwijt kunnen. En dat zijn dan wel heel luxe theaterstoelen. Kom je alleen, met z’n tweeën of wil je als gezin bij elkaar zitten, dat kan allemaal. We willen beginnen met de 'Parasite', winnaar van een Gouden Palm en vier Oscars. Mogelijk gaan we ook 'Bohemian Rhapsody' weer programmeren.”

Het VIP Filmhuis is geopend op woensdag- en vrijdagavond voor volwassenen en op woensdagmiddag voor kinderen. Uiteraard wel reserveren via de website van Veluvine: http://www.veluvinenunspeet.nl of via tel. 0341-442000.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden