Maatregelen gemotoriseerd verkeer rond Zandenplas


Slagboom ter illustratie.
Slagboom ter illustratie. (Foto: DPGmedia)

Maatregelen gemotoriseerd verkeer rond Zandenplas

  Nieuwsflits

Bij grote drukte op warme dagen sluiten Staatsbosbeheer en de gemeente Nunspeet de slagboom voorbij de parkeerplaats in het Zandenbos aan de Eperweg. Hiermee wordt een deel van de toeristische weg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Beide partijen hopen het massaal parkeren van auto’s in het Zandenbos door bezoekers van de Zandenplas te voorkomen.

Afgelopen weekend werd er volop geparkeerd in het Zandenbos en in de bermen aan de Eperweg door bezoekers van de Zandenplas. Hierdoor ontstonden gevaarlijke situaties. Om te voorkomen dat deze situaties opnieuw ontstaan - en de Zandenplas te druk wordt - zijn enkele maatregelen genomen.

Slagboom Zandenbos
Net voorbij de parkeerplaats van het voormalige bezoekerscentrum (nabij het hondenlosloopgebied), wordt de komende periode een tweede slagboom geplaatst. Hierdoor is de parkeerplaats voor het hondenlosloopgebied bij warme dagen gewoon bereikbaar. Mocht het aankomend weekend te druk worden, dan gaat de eerste slagboom dicht en kunnen hondenbezitters de auto op de P-Veluwe aan de Eperweg parkeren en vanaf de parkeerplaats via de wandelroute bij het hondenlosloopgebied komen. Het Zandenbos blijft voor fietsers bereikbaar.

Parkeerverbod Eperweg
Langs de Eperweg - tussen het spoor en de inrit naar de Zandenbos - komt een verbod om in de berm te parkeren om gevaarlijke verkeerssituaties te voorkomen. Bovendien vergroten de warme onderdelen aan de onderkant van de auto (uitlaat, katalysator) de kans op een natuurbrand met deze droogte.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden